Gość pen Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witajcie, od jakis dwóch tygodni stuka mi prawe tylne koło, a dokładnie zawieszenie. Stukanie objawia się na małych nierównosciach typu kostka brukowa czy kratka kanalizacyjna lub temu podobne. Odgłos jest czysto głuche metaliczne. Wyglada jakby belka (tak miałme kiedyś w francuzu), ale na forum nigdzie nie mogłem znaleźć, żeby belki w nissana siadaja tak jak we fracuzach. Moż emiał ktos doświadczenei z takimi objawami? Co to może być jeszcze i bardziej pewne niż belka? a jesli belak to kto w Warszawie szybko i dość tanio może zregenerowac ją? Dzięki za wszelkie uwagi i propozycje. Zależy mi na Waszej opinii, bo wybieram się na dłuższa podróz zagraniczną i musze to naprawić, a ze starchu, że to moze być belka az boje sie jechac do machiora :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Sprawdź najpierw czy winda (podnośnik) w schowku w tylnej prawej części auta jest dobrze zamocowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 też wpadłem na ten pomysł i jest ok. Ale może spróbuję wyjąc ją i położę po lewej stronie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Ale winda powinna być w mocowaniu i jak ją odpowiednio mocno "rozkręcisz" to nie będzie stukać. A jak chcesz całkiem wyeliminować stuki z bagażnika to wyjmij windę, trójkąt i gaśnicę. Najlepiej wszystko z bagarka wyciągnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 na 90 % stukanie to pochodzi od mocowania tylnego amortyzatora,przerabiałem to u siebie,wymieniłem i po problemie,objawy identyczne jak opisujesz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Wymiana tego gadżetu powinna pomóc: http://allegro.pl/item650113263_mocowanie_...ra_p11_wp1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.