Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Oleista substancja pod fotelami tylnymi

Gość Crushpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Koleżanki oraz Szanownych Kolegów :D

Ostatnio postanowiłem wyczyścić samochód w środku. Podnosząc tylne siedzisko w okolicach baku zauważyłem że wyczuwalna jest pod palcami oleista substancja ( czy to ON czy może jakiś olej). Wyczyściłem wszystko do sucha. Pomyślałem, że poprzedni właściciel może coś smarował. 2 dni temu chciałem wyciągnąć z pod fotela zatrzaski ( nie wiem jak się to nazywa :D) do pasów. Tam gdzie wpinamy pasy. I ku mojemu zdziwieniu były one tłuste. Co to może być i gdzie oraz w jaki sposób mam szukać nieszczelności. Patrząc od przodu samochodu zawsze strona prawa pod siedziskami jest bardziej zatłuszczona. Powierzchnia zatłuszczenia jest spora.

Proszę o pomoc

Być może robiłeś (lub poprzedni właściciel) konserwację nadwozia i ta "oleista substancja" to pozostałość po tej czynności. Środki do konserwacji profili zamkniętych zwykle mają taką właśnie konsystencję. Jeśli tak było to nie masz się czym przejmować , blachom to nie zaszkodzi a i tapicerce też nie powinno :) . Sprawdź jednak za jakiś czas jak tamte rejony wyglądają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...