Gość LucaM Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Witam zastanawiam się nad rozbudową mojego grania w aucie w tej chwili auto jest wyciszone matami i zainstalowane głośniki HERTZ DSK165 + radio Alpine CDE 9874R/R gra to przyzwoicie ale brakuje mi czegoś w tym zestawie. Dlatego planuje rozbudowę i może dlatego że dostałem dwa głośniki JBL CS310e, które mam zamiar zamontować w dwóch skrzyniach zamkniętych ( robione na wymiar we wnękach kół w bagażniku tak aby nie ograniczać dużo jego funkcjonalności ) teraz moje pytanie jaki wzmacniacz do tego całego zestawu ( jeden do tylnych głośników jakiś 2 kanałowy czy 2x 2 kanałowe na przód i tył czy 1x 4 kanałowy do wszystkiego ) jaki koszt czym miej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo321 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Też myślałem o takim zagospodarowaniu bagażnika. Wiec jeżeli już uda ci się to wykonać to udostepnij fotki z tej metamorfozy bagażnika. :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 JBL CS310e to chyba 3-drożne współosiówki? w bagażnik? Te wnęki to rozumiem za nadkolami czy w zapasie (nie zrozumiale napisane)? Moim zdaniem lepiej 1 czterokanałowy, ale w/g uznania w takiej konfiguracji. Ja bym jednak je sprzedał a kupił suba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LucaM Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 tak 3 drożne i nad kołami te wnęki, a co do sprzedaży to nie bardzo bo je dostałem a subwoofer zajmuje za dużo miejsca w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Te JBL'e nie nadają się do zabudowy, a tym bardziej takie przetworniki do kufra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LucaM Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 to jak nie nadają się do kufra to co można z nimi zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 typowe "zatkaj dziury" nie mam pojęcia, mi by się kompletnie nie przydały na siłe nie ma co kąbinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LucaM Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 nie bardzo rozumiem bo te głośniki były podłączone w aucie i ładnie grały i nie wiem czemu tu mają nie grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeru Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 JBL CS310e - z tego co wyczytałem mają 90W w RMSie. Sporo. Ludzie zazwyczaj kładą takie coś w półkę - ale to moim zdaniem złe rozwiązanie, które przerabiałem w poprzednim samochodzie. Ta 25cm membrana do basu potrzebuje komory, a bagażnik po pierwsze w zależności od załadunku ma różną, po drugie dobrze jakby krawędzie były równe jak w subach się robi źeby była fala odbita. Jak to wrzucisz to bagażnika to bez sensu są te pozostałe dwa głośniczki od śrenich i niskich, bo będzie je słychać jak przez ścianę. Może filtrem na wzmacniaczu odciąć te dwa małe głośniczki i wykożystać go jako suba? To chyba najlepsze wyjście, a jakbyś na jakimś ognisku musiał przygrać z samochodu, to wtedy na wzmaku puszczasz całe pasmo, przednie głośniki wyciszasz, otwierasz klapę i masz całe pasmo dźwięku - ładnie i głośno. Do słuchania w samochodzie tył bym dał tylko jako sub. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LucaM Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 ok a jaki wzmacniacz kupić by miał odcięcie tych małych i jakiej mocy i ile kanałów co do muzyki to prawie każdego gatunku słucham po trochu (bez diso polo i podobnych klimatów) myślałem o kupie Blaupunkt GTA 260 lub EMA 260 albo GTA 460 lub cos w pieniądzach do 400zł czym mniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luby- Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 proponuje ci cos z tego: http://www.allegro.pl/listing/search.php?order=p&string=CARPOWER+HPB-604+ hertze na 2 kanałach, pozostałe 2 na mostku i do tego jakaś mała skrzynka z mds 10 : http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=MDS+10&from_showcat=1&category=1322&description=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Też myślę nad modernizacją audio w aucie.Czy to wygłuszenia tylnej półki,można zastosować gąbkę?Czy lepiej matę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Najlepiej to jest sobie podarowac glosniki z tylu, tym bardziej na polce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) to zależy kto co lubi, jakie ma oczekiwania od audio i w ogóle. Wg mojej własnej opinii i swojego widzimisie to w p10 sedan sam bym wstawił w półkę jakieś mocne 6x9. przód odseparowany no i wszystko oczywiście pod wzmakiem. Ale to jest moje tabułabu w głowie, osobiście mam w sunnym przód odseparowany i suba z tyłu, wszystko pod wzmakiem, scena jest bardzo wyrazista i ogólnie jest nieźle. Ale podczas jazdy aż tak na słuchaniu się nie skupiam, za to w domu co innego, tylko i wyłącznie stereo, kolumny podłogowe i może niedługo sub (tak aby uzupełnić troszkę ). Edytowane 25 Października 2009 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Jastrząb racja kto co lubi, przerabialem tyl w almie z ciekawosci i powiem, ze zrezygnowalem z tego pomyslu po 2 minutach , teraz ladnie przodzik gra jak nalezy, suba narazie nie brakuje, ale pojawic sie ma na wiosne, jak sie cieplo zacznie robic, bo chce zabudowe w nadkolu zrobic. Edytowane 26 Października 2009 przez DezMond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Tylko,że ja już tam mam głośniki od dawna i mi półka brzęczy Zobaczę,może je przełożę na przód. Edytowane 27 Października 2009 przez Mike_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Poniżej parę fotek jak wygląda sub w bagażniku montowany we wnęce nadkola: - zaraz po montażu - trochę później - jeszcze niedokończony: Dziura jest po to aby można było się dostać do świateł i regulacji wzmacniacza, który jest zamontowany z tyłu pudła. Do całości brakuje jeszcze jakiejś gustownej zaślepki tej dziury i grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Elegancko, ja musze u siebie cos takiego na wiosne zrobic, tylko ze bez dziury i tak zeby w razie potrzeby mozna wyjac cala zabudowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś89 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam Potrzebuję porady co do wyboru wzmacniacza. Nie znam się na tym i nie wiem na co zwracać uwagę. Potrzebuję jakiegoś niedrogiego wzmacniacza min 300W. Cena to ok 100zł. Może być używany. Możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryk1e Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 do czego ten wzmak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś89 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam wstawione w tylnej półce dwa głośniki 150W każdy. w radu jest 4x45W i nie daje rady. Na allegro znalazłem coś takiego VOICEKRAFT C238 2x200W cena 75zł albo Kenwood KAC-726 2x200W (licytacja) Czy mógł by ktoś przetłumaczyć to na polski? RMS 2 x 100W @ 4 ohms (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) RMS 1 x 200W @ 4 ohms bridged (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) RMS 2 x 200W @ 2 ohms (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) S/N Ratio: 105 db S / N Ratio: 105 dB Freq. Response (-3db): 2Hz - 100kHz (-3dB): 2Hz - 100KHz Damping Factor (100Hz): >200 Tłumienie Factor (100Hz):> 200 Fuse: 30A Bezpiecznik: 30A Wymiary: 30cm x 26cm x 5cm Waga: 4,1 kg Wzmacniacz ma wbudwany wentylator który chłodzi jego wnętrze, co pozwala na uzyskiwanie wysokiej mocy bez ryzyka przegrzania. Wzmacniacz ma pozłacane solidne porty do kabli. Wzmacniacz stabilny przy 2 Omah. czy taki wzmacniacz spisze się z dwoma głośnikami po 150W każdy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Mam wstawione w tylnej półce dwa głośniki 150W każdy. w radu jest 4x45W i nie daje rady. Na allegro znalazłem coś takiego VOICEKRAFT C238 2x200W cena 75zł albo Kenwood KAC-726 2x200W (licytacja) Czy mógł by ktoś przetłumaczyć to na polski? RMS 2 x 100W @ 4 ohms (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) RMS 1 x 200W @ 4 ohms bridged (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) RMS 2 x 200W @ 2 ohms (0.3% THD, 20Hz - 20kHz) S/N Ratio: 105 db S / N Ratio: 105 dB Freq. Response (-3db): 2Hz - 100kHz (-3dB): 2Hz - 100KHz Damping Factor (100Hz): >200 Tłumienie Factor (100Hz):> 200 Fuse: 30A Bezpiecznik: 30A Wymiary: 30cm x 26cm x 5cm Waga: 4,1 kg Wzmacniacz ma wbudwany wentylator który chłodzi jego wnętrze, co pozwala na uzyskiwanie wysokiej mocy bez ryzyka przegrzania. Wzmacniacz ma pozłacane solidne porty do kabli. Wzmacniacz stabilny przy 2 Omah. czy taki wzmacniacz spisze się z dwoma głośnikami po 150W każdy?? omijaj VOICEKRAFT Te głośniki w RMS-ie mają może po 70 Watt, więc lepiej już kupić coś markowego jak np tego kenwooda (zapewne bez trudu spalił by te głośniki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi