Gość under Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam Nisan sunny 93r 3 drzwiowy strasznie trzesie na wolnych obrotach Podejrzewam ktoras poduszke z tym ze nie wiem ktora:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 to przyjrzyj sie ktora moze byc po pekana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 mi tez trzesie i mam do wymiany przednia poduszke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J23 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 homik123456 mi tez trzesie i mam do wymiany przednia poduszke. Dlaczego chcesz wymieniać przednia poduszkę?Taka już jej uroda że musi być lużna,więc nie wymieniaj jej niepotrzebnie ale szukaj innej przyczyny,być moze był bityi fachman źle ustawił przy spawaniu dlatego pręży na poduchach i trzęsie,gdzieś czytałem w internecie na jakimś forum że przyczyną może być również niesprawnośc tłok/cylinder/zawory nie pamiętam dokładnie jak to opisywali ale sam nie wiem czy to nie był tylko czyjś wymysł? :059: U mnie też trzęsie ale podniosłem trochę obroty i na razie dałem spokój chyba że przyjdzie mi coś do głowy. :zly: Pozdrawiam :607: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dlaczego chcesz wymieniać przednia poduszkę?Taka już jej uroda że musi być lużna,więc nie wymieniaj jej niepotrzebnie ale szukaj innej przyczyny,być moze był bityi fachman źle ustawił przy spawaniu dlatego pręży na poduchach i trzęsie,gdzieś czytałem w internecie na jakimś forum że przyczyną może być również niesprawnośc tłok/cylinder/zawory nie pamiętam dokładnie jak to opisywali ale sam nie wiem czy to nie był tylko czyjś wymysł? :059: U mnie też trzęsie ale podniosłem trochę obroty i na razie dałem spokój chyba że przyjdzie mi coś do głowy. :zly: Pozdrawiam :607: Bo tak mi znajomy mechanik powiedzial i jak bylem na warsztacie to tez mi mowil ze to to a nie wspominalem mu ze juz ktos mi tak tez mowil. To moze w moim przypadku to do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J23 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 homik123456 Bo tak mi znajomy mechanik powiedzial i jak bylem na warsztacie to tez mi mowil ze to to a nie wspominalem mu ze juz ktos mi tak tez mowil. To moze w moim przypadku to do wymiany. Więc zanim oddasz swoje autko do tego machaniora to pójdź do sklepu i obejrz sobie tę poduchę i porównaj ze swoją.Gdybyś jednak stwierdzil że rzeczywiście jest do wymiany to sam weż dwa klucze i wymień sobie za darmo dostęp jest bezproblemowy po co masz płacić za prostą wymianę,a może masz kogoś znajomego z nissanem moż e byc nawet inny aby tylko miał silnik 2.0d oczywiście z tamtych lat i porównaj poduchę to sam stwierdzisz że jest podobnie jak u ciebie.Ja również chciałem robić jak ty ale miałem szczęście bo sprzedawca miał primerkę z takim samym silnikiem i mi pokazał że ma tak samo,w starych nissanach 2.0D 91-96 silniki wiszą na dwóch poduchach i tylnym amortyzatorze drgań a przednia jest tylko podpierająca lużna,może więc lepiej sprawdzić ten tylni amortyzator :/ a za przednią to sam możesz się wziąć dosłownie dwa klucze i dziesięć minut roboty.Zdobycie nowych poduszek to też nie jest takie proste i oczywiście tanie po prostu wala cenę że głowa boli także przemyś i niespiesz się abyś niepotrzebnie nie ponosił kosztów. Pozdrawiam :607: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość homik123456 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ok dzieki. Poogladam i sie zobaczy. Ale wkoncu tez czesc wymiennna wiec ma prawo kiedys sie zuzyc.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.