Gość Tomy M. Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Czy to normalne że gdy wciskam pedał przyspieszenia trzymając rękę na lewarku wyczuwam wyraźnie przesunięcie skrzyni biegów, taki minimalne ruchy do przodu i do tyłu. Poza tym przy niższych obrotach wyraźnie wibruje lewarek. PS. Widzę że był już tutaj taki temat, jednak skończył się bez konkretnego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacku Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Drgać będzie, jednak nie należy trzymać ręki na lewarku zmiany biegów podczas jazdy, ponieważ ... i tu cytat: " Podczas jazdy nie należy wywierać nacisku na dźwignie zmiany biegów, gdyż grozi to uszkodzeniem widełek wewnętrznego mechanizmu zmiany biegów" ( instrukcja obsługi n15 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 jacku, prawda lewarek drga podczas jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sargoszyygy Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Drga drga to prawda, choć trochę furek objeździłem i nie było tego, obecnie docieram dwuletniego kijka ceed i też nie ma czegoś takiego. Może ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ponoć niektórym ten lewarek nie drga, pomaga ponoć wymiana poduszki pod skrzynią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Czy to normalne że gdy wciskam pedał przyspieszenia trzymając rękę na lewarku wyczuwam wyraźnie przesunięcie skrzyni biegów, taki minimalne ruchy do przodu i do tyłu. Poza tym przy niższych obrotach wyraźnie wibruje lewarek. PS. Widzę że był już tutaj taki temat, jednak skończył się bez konkretnego rozwiązania. Powiem tylko że mam to samo. Lewarek drga, i "rusza się" przy naciskaniu i puszczaniu gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BTG Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Spokojna twoja rozczochrana, dla uspokojenia dodam co kolega powyżej. Też tak mam a autko dolatuje pomału do 260kkm przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick5 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 tak u mnie też się ruszą, z tym ze skrzynia już troszkę wyje, ale to pewnie z winy łożysk. drgać drga też, mechanik mi powiedział, że jak będzie mnie to drganie irytować to poduszkę pod skrzynią zmieni i powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.