MILAN Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Oparcie fotela kierowcy nie dochodzi do odpowiedniej pozycji tylko pozostaje zbyt leżące. Mechanizm regulacji i zatrask działają. Wszystko jest w świetnym stanie, żadnych zniszczeń i pęknieć, fotel nie odchyla się w czasie jazdy. Jak to naparwić ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piwek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 u mnie jest dokładnie to samo i strasznie to niewygodne :/ niby ustawiam go powiedzmy pionowo, ale jak się opre to sie kładzie, a do d*py taka jazda a'la calibraboy także również byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w tym temacie Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mmz Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Piwek, zdejmij te tapicerke co jest na pionowej czesci (podnies ja do gory, calkiem zdejmowac nie musisz), i moze zobaczysz, ze zlamala Ci sie tam taka metalowa blaszka u mnie tak bylo, od kiedy mocno pospawalem nie ma problemu:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość winiu Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dokładnie. Ostatnio to ćwiczyłem. Po lewej stronie oparcia na dole masz dwie śruby mocujące i blaszkę. Masz ją złamaną. Jak dokręcisz mocno górną śrubę to powinno na jakiś czas pomóc. Ale i tak spawanie Ciebie nie ominie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILAN Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Wykręciłem fotel, podniosłem tapicerkę. Nic nie jest pęknięte, blaszka cała, mocno przykręcona dwoma śrubami.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 u mnie jest dokładnie to samo i strasznie to niewygodne :/ niby ustawiam go powiedzmy pionowo, ale jak się opre to sie kładzie, a do d*py taka jazda a'la calibraboy także również byłbym wdzięczny za wszelką pomoc w tym temacie Pzdr U mnie jest taki "luz" jednakowy na obu fotelach. Czuję go np w czasie ostrego hamowania, gdy fotel pochyla się minimalnie do przodu. Może blaszki się wyrobiły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILAN Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Luz jest w mechanizmie pochylania oparcia ale nie jest on dokuczliwwy. Problem jest z "graniczną" pozycją oparcia (zbyt pochyloną), od której już nie można dalej podnieść do pionu. Fotela nie wstawiłem do samochodu - jutro coś pokombinuję. Jak się uda to napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piwek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Dzięki wszystkim za pomoc, zaraz startuję do garażu pobawić i się z tą magiczną blaszką i mam nadzieję że zda to egzamin Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILAN Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udało się zmienić pozycję oparcia bardziej do pionu. Odkręciłem górną srubę mocującą szkielet oparcia do opisywanej wyżej blaszki czyli do mechanizmu regulacji pochylenia, przekręciłem oparcie bardziej do pionu, wywierciłem w szkielecie oparcia nowy otwór i przykręciłem krótką śrubą M10, którą przełożyłem od środka na zewnątrz (trzeba tylko odciąć kawałek łba sruby bo nie zmieści się). Pomogło - Siedzi się idealnie. Niestety nie jest to usunięcie rzeczywistej niewykrytej przyczyny ale tylko usunięcie niewygody metodą zastępczą. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.