Gość lukafi Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Kupiłam Almerke 1.5 z 2001 r. i chcialabym dokonac przeglądu auta i troche powymieniać. Może ktos z was jest z Poznania i mógłby mi polecic jakiegoś mechanika, co to zna się na nissanach i nie będe sie martwiła że spieprzy robote lub naciagnie mnie na kase. Jak pytałam u innych mechanikow (ogólnych) to przy nissanie moga tylko mi olej wymienic i filtry, żadnej szczegółowej diagnostyki. Znalazłam centrum Samochodów japońskich w Luboniu (blaszka serwis) ale to po pierwsze dla mnie za daleko i nie wiem, czy czasem drogo nie biora. Kto może mi pomóc będę widzięczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1980 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witaj i gratuluję zakupu. Zacznę od Blaszki w Luboniu, robiłem tam przegląd auta przed zakupem i zostałem bardzo fachowo obsłużony. To była moja jedyna wizyta u nich ale jeśli chodzi o ceny napraw to raczej nie będą tanie. Poza tym nie są tak daleko . Wystarczy przeskoczyć nad A2 i już prawie jest się na miejscu. Tak w ogóle to jeśli szukasz dobrego serwisu i pod kątem "aby było blisko" to obawiam się że nie znajdziesz. Z tej półki cenowej to jeszcze Pieluszyńska (ASO Renault ) ale nadal robią nissana. Poprzedni właściciel mojego auta nawet ich chwalił. Znajdują się przy ul. Kościelnej więc być może ta lokalizacja będzie Ci odpowiadać. Ja (i wiele innych osó korzystam z:http://phu.witex.prv.pl/. Niedrogo a pewnie i solidnie. Najlepszy mechanik z jakim miałem do czynienia. Teoretycznie podaję bo lokalizacja pewnie już zupełnie odpada. Słyszałem jeszcze o: http://www.auto-szun.iq.pl/about/about.html ale nie korzystałem. Kilka osób polecało. Z polecenia mam jeszcze (aczkolwiek też nie sprawdzałem) coś takiego: ul Gnieźnieńska 13/15, 662 96 11 55 Sebastian , ponoć zna się na japończykach (polecali właściciele dwóch różnych japońskich marek, choć akurat nie nissana) Nie sugeruj się do końca szyldem warsztatu , jeżeli brzmi np tak :"Otulakowski-Service. Serwis samochodów japońskich" to jeszcze nie znaczy że dobrze trafiłaś. O wspomnianym "serwisie" słyszałem bardzo wiele złego, wiec naturalnie nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukafi Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Dziękuję bardzo za pomoc!! Zorientuję się u Blaszki i u ASO Renault (niedaleko pracuję). Kto da mniej tego wezmę. Zalezy mi na szybkim przeglądzie, cos mi piszczy z tyłu pod siedzeniami i chce zlokalizowac usterkę przed wakacjami. Pozdarwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lookeen Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Odradzam Blaszkę. Już dwa razy się na nich naciąłem. Po pierwszym razie obiecali mi następny przegląd gratis, więc się skusiłem. Pomyslałem że może to był wypadek przy pracy i taka wpadka sie już nie powtórzy. Kilka dni po przeglądzie u Blaszki pojechałem zrobić badanie techniczne. Wahacze przednie do wymiany = zrąbana geometria. U Blaszki nawet o tym nie pisnęli !!! a facet na stacji kontroli znalazł to po 30 sek! Więcej do nich nie pojadę ... Wahacze od ręki zrobili mi w http://www.masanservice.pl/ i teraz tam się przeniosę ze wszystkimi naprawami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.