Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szukam mechanika w Poznaniu

Gość lukafi

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłam Almerke 1.5 z 2001 r. i chcialabym dokonac przeglądu auta i troche powymieniać. Może ktos z was jest z Poznania i mógłby mi polecic jakiegoś mechanika, co to zna się na nissanach i nie będe sie martwiła że spieprzy robote lub naciagnie mnie na kase.

Jak pytałam u innych mechanikow (ogólnych) to przy nissanie moga tylko mi olej wymienic i filtry, żadnej szczegółowej diagnostyki.

Znalazłam centrum Samochodów japońskich w Luboniu (blaszka serwis) ale to po pierwsze dla mnie za daleko i nie wiem, czy czasem drogo nie biora.

Kto może mi pomóc będę widzięczna.

Witaj i gratuluję zakupu.

Zacznę od Blaszki w Luboniu, robiłem tam przegląd auta przed zakupem i zostałem bardzo fachowo obsłużony. To była moja jedyna wizyta u nich ale jeśli chodzi o ceny napraw to raczej nie będą tanie. Poza tym nie są tak daleko :) . Wystarczy przeskoczyć nad A2 i już prawie jest się na miejscu. Tak w ogóle to jeśli szukasz dobrego serwisu i pod kątem "aby było blisko" to obawiam się że nie znajdziesz.

Z tej półki cenowej to jeszcze Pieluszyńska (ASO Renault ) ale nadal robią nissana. Poprzedni właściciel mojego auta nawet ich chwalił. Znajdują się przy ul. Kościelnej więc być może ta lokalizacja będzie Ci odpowiadać.

Ja (i wiele innych osóB) korzystam z:http://phu.witex.prv.pl/. Niedrogo a pewnie i solidnie. Najlepszy mechanik z jakim miałem do czynienia. Teoretycznie podaję bo lokalizacja pewnie już zupełnie odpada.

Słyszałem jeszcze o: http://www.auto-szun.iq.pl/about/about.html ale nie korzystałem. Kilka osób polecało.

Z polecenia mam jeszcze (aczkolwiek też nie sprawdzałem) coś takiego:

ul Gnieźnieńska 13/15, 662 96 11 55 Sebastian , ponoć zna się na japończykach (polecali właściciele dwóch różnych japońskich marek, choć akurat nie nissana)

Nie sugeruj się do końca szyldem warsztatu , jeżeli brzmi np tak :"Otulakowski-Service. Serwis samochodów japońskich" to jeszcze nie znaczy że dobrze trafiłaś. O wspomnianym "serwisie" słyszałem bardzo wiele złego, wiec naturalnie nie polecam.

Dziękuję bardzo za pomoc!!

Zorientuję się u Blaszki i u ASO Renault (niedaleko pracuję). Kto da mniej tego wezmę. Zalezy mi na szybkim przeglądzie, cos mi piszczy z tyłu pod siedzeniami i chce zlokalizowac usterkę przed wakacjami.

Pozdarwiam.

• 2 tygodnie później...

Odradzam Blaszkę. Już dwa razy się na nich naciąłem. Po pierwszym razie obiecali mi następny przegląd gratis, więc się skusiłem. Pomyslałem że może to był wypadek przy pracy i taka wpadka sie już nie powtórzy. Kilka dni po przeglądzie u Blaszki pojechałem zrobić badanie techniczne. Wahacze przednie do wymiany = zrąbana geometria. U Blaszki nawet o tym nie pisnęli !!! a facet na stacji kontroli znalazł to po 30 sek! Więcej do nich nie pojadę ...

Wahacze od ręki zrobili mi w http://www.masanservice.pl/ i teraz tam się przeniosę ze wszystkimi naprawami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...