Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Stuki w lewym kole

Gość gazelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od pewnego czasu z moja Micra dzieje sie cos niedobrego :) . Wlasciwie po zakupie bylem pewny, ze stosunkowo twarde zawieszenie Micry nie bedzie dobrze wspolpracowac z polskimi dziurawymi drogami, no i chyba sie nie pomylilem. Przy skrecaniu w lewo, kiedy prawa strona samochodu nie jest obciazona (nie ma pasazera) z prawego kola slychac kilka stukow. Po wyprostowaniu kol problem znika, tak samo, jak nie pojawia sie przy skrecie w prawo oraz w momencie, gdy na fotelu pasazera ktos siedzi. Podejrzewam zuzycie przegubu, zamierzam wybrac sie z tym do mechanika, ale wole najpierw zasiegnac opinii kolegow, zeby mniej wiecej wiedziec na czym sie stoi ;)

Druga kwestia, zwiazana z zawieszeniem to skrzypienie w okolicach lewego tylnego kola. Tutaj moje podejrzenie padlo na zuzycie jakiegos gumowego lacznika - ale prosilbym o opinie kogos, kto sie z tym bawil. Co to dokladnie moze byc?

Stuki ,jeżeli podczas skrętu rytmiczne zgodne z prędkością jazdy,to masz przegub,jeżeli sporadyczny stukot podczas skrętu to może być łożysko kolumny lub końcówka drążka,z tym że przy uszkodzeniu drążka stuki będą się pojawiały cały czas,nawet w jeżdzie na wprost.

Na piski z tylu najlepszy jest smar silikonowy. Wystarczy kanal druga osoba do bujania i wprawne ucho i znajdziesz co piska ;) a pierwszy problem to na bank przegub lub nawet i oba moga sie okazac do wymiany. I to wcale nie jest od polskich dziur tylko od zwyklego zmeczenia materiału lub braku szczelnosci mieszka gumowego

• 1 miesiąc temu...

najlepiej stan skrec kola na max strzel na piskach i jak bedzie pukac to przegubu na 100.ja mam do sprzedania pol oski z przegubami tylko na 1 pekla guma,akurat na prawym. . pochodza z micry k10 1.2 91 rok ;>> tanio,sprawdz czy pasuja tylko. zainteresowany? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...