Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Moment obrotowy a spalanie

Gość str3ight

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

mam taki pytanko,

posiadam serenke 2.0 SGX 16 V 93. KW 127 KM. wyczytalem ze ma moment obrotowy 169 nM

w jakich predkosciach, obrotach powinno sie zmieniac bieg aby spalanie bylo najnizsze ?

kurcze bo czytam po forach ale na kazdym pisza cos innego :) to mowie zapytam ludzi co maja to samo autko :)

obecnie pali mi 14 l gazu po miescie a wydaje mi sie ze troche duzo :(

dzieki :) pozdro

mi tez tyle paliła serena z gazem a teraz miedzy 11-12 paliwa

a co zrobiles ze Ci mniej pali ? tez tak chce :(

nic nie zrobilem przecież pisze że z gazu palla tyle a teraz mam tylko na paliwo i pali 11-12

Gość str3ight

aaa sory :P nie doczytalem o paliwie moj blad. wracajac do tematu, biegi miedzy 2.5 a 3 ? a stala predksoc na trasia jaka zeby bylo jak najmniej ?

Gość czopochrup

omg... ;x ale pytania... to wszystko zalezy od przelozen... w serenie 1.6 opytmalne spalanie osiagam przy jezdzie nie przekraczajacej 70-80 km/h za to w astrze 1.6 jadac 90 km/h mam 2200 obrotow przy 100 niecale 2500 obrotow

Zgadzam się z czopo jadąc Sereną1,6b 70-80km spalanie jest bardzo małe ,mi się udało zrobić 400 km jazdy, miasto- trasa- miasto na 30 litrach . Przy szybkości 100-120 , Sarna dostaje mega obrotów ponad 4 tyś , dzwięk silnika w kabinie nawet tak nie przeszkadza bo jest w wysokich tonach ale widać jak opada wskazówka paliwomierza. Tylko że Sarna to nie wóz do szybkiej jazdy , jak musze pogonić to mam VW Pasata 2,0TDI gdzie przy 3,5 obrotów tyś lece 180 do 200 km . Oczywiście nie w kraju nad Wisłą .

Gość str3ight

dzieki za dotychczasowe info, a czy moglby sie wypowiedziec ktos kto ma 2.0 16 V i z doswiadczenia wie ile pali i jakie predkosci ? mi samemu jest to ciezko ustalic bo to nie jest tylko moje auto i kazdemu z nas inaczej pali.

wielkie dzieki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...