sirmike1 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam, Mam do Was pytanie (szczególnie do posiadaczy silnika benzynowego 1,5). Jakie macie oborty przy około 120 km/h? Pytam dlatego bo wczoraj byłem poza miastem i chcialem choc w małym stopniu przegonic Almerkę. I właśnie przy około 120 km/h miałem ok 3300-3500 obrotów. Pytam o to dlatego że przy tej prędkości hałaś był bardzo duży. Czy na taki stan rzeczy mogą mieć pływ opony Brigestone B391 o których słyszałem że sa głośne? Czy to może Almerka jest tak a nie inaczej wyciszona? A może po prostu miałem za duże obroty i daltego tak było głośno? Wydaje mi sie że trochę tego hałasu może też generować bagażnik dachowy z rynną na rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Po pierwsze: na którym biegu? Bo 120 to ja na 3 łapie i wtedy już jest głośno :diabel2: Ale skoro kolo 3000 to pewnie na 4-5 sprawdzałeś. Ogólnie Almera nie jest specjalnie wygłuszona, za to nie waży dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 3,5k to na 5 biegu. I tak, alera jest głośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Czy na taki stan rzeczy mogą mieć pływ opony Brigestone B391 o których słyszałem że sa głośne? Czy to może Almerka jest tak a nie inaczej wyciszona? A może po prostu miałem za duże obroty i daltego tak było głośno?Wydaje mi sie że trochę tego hałasu może też generować bagażnik dachowy z rynną na rower? Wszystkiego po trochu: - B391 nie dość że głośne to kiepskie zwłaszcza na mokrym - Almera i wyciszenie - jedno z drugim się kłóci - bagażnik dachowy - dodatkowy opór powietrza a więc większe zużycie paliwa i hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie wydaje mi się, ze alma jest mega głośna. Polecam kupić matę wygłuszającą od n15 i założyć do n16. Obecnie ojciec ma tą z mojej almy i jest duuża poprawa. oryginał z n16 jest mały i nie kryje całej machy. Opony - B391 są głośne. obecnie ojciec ma micheliny energy saver II JEst ciszej - bo tył miał trochę wyząbkowany i buczały. Ale jest duuużo bardziej komfortowo. Hamują na suchym gorzej - ale coś za coś Bagażnik też hałasuje - więc nic się nie dziw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmike1 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie wydaje mi się, ze alma jest mega głośna.Polecam kupić matę wygłuszającą od n15 i założyć do n16. Obecnie ojciec ma tą z mojej almy i jest duuża poprawa. oryginał z n16 jest mały i nie kryje całej machy. Opony - B391 są głośne. obecnie ojciec ma micheliny energy saver II JEst ciszej - bo tył miał trochę wyząbkowany i buczały. Ale jest duuużo bardziej komfortowo. Hamują na suchym gorzej - ale coś za coś Bagażnik też hałasuje - więc nic się nie dziw:) ...mata wygłuszająca w N16? Chodzi Ci o mate od wewnetrznej strony maski? Ja w swojej N16 w ogóle tego nie mailem i nie mam. Ztego co widzialem na zdjeciach u innych tez nie mają... Jak taka mata wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomiw Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mata jest czarna, trochę jak gąbka.. Ja mam pod całą maską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja zauważyłem, że maty standardowo były tylko w benzynach 1.8, ale nic one nie dają zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmike1 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja zauważyłem, że maty standardowo były tylko w benzynach 1.8, ale nic one nie dają zbytnio No mnie się też wydaje że maty były w 1,8 i dieselach... A w 1,5 nie było. Ale pewności nie mam. Gdyby ktoś z posiadaczy 1,5 w benzynie mógł dać znać o posiadaniu maty wygłuszającej ( od nowości) w swojej Almerce to byłby jakiś dowód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ja w swojej 1.5 w benzynie nie posiadam takowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirmike1 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Ja w swojej 1.5 w benzynie nie posiadam takowej Dzieki za info... Czy u Ciebie przy okolo 120 km/h jest nieznośnie głośno? Szum i odgłos silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 wiesz co szum jest to fakt ale nie jest to specjalnie uciążliwe, słychać to jeśli się siedzi na tylnym siedzeniu i dochodzi od drzwi a silnik głośno nie chodzi ale dla pewności sprawdzę jeszcze z tym silnikiem przy 120km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi