Gość przemas07 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam, Samochód po nagrzaniu się w słońcu przestaje pokazywać prędkość pojazdu, po ostygnięciu znowu pokazuje. Czyli problem jest tylko w lecie. Podłaczyłem samochód pod komputer i wyrzuciło mi błąd czujnika prędkości, chciałem go zlokalizować , ale niestety nie było go tam gdzie to opisywaliscie(tj. na skrzyni biegów, jest tylko miejsce na czujnik zaślepione i luźny przewód), dlatego zwracam się do was z prośbą czy wiecie gdzie może się jeszcze ten czujnik znajdować, lub z jakiego miejsca mogą byc brane pomiary prędkości? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Przemek BTW przepraszam że zakładam nowy wątek, ale tamten dotyczył czegoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Czujnik powinien być w skrzyni, przy mechaniźmie różnicowym czyli po otwarciu maski od strony ściany grodziowej po lewej stronie skrzyni i powinny z niego wychodzić kabelki zakończone kostką (niewiem jaki miałeś opis wcześniej). W nowszych nissanach jest pędkość zczytywana z abs ale to by zaświeciła się kontrolka abs jak by był problem z prędkością. W środe będe oglądał N16 to zerkne ewentualnie zobie jakieś foto czujnika jak będzie. A tak wogóle to jaki masz silnik (diesel, benzyna, jaka pojemność) bo ja będe odlądał benzyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemas07 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Już problem rozwiązany, pomiary prędkości są odczytywane z ABS. Almera jest z 2004 roku diesel 1.5DCI. Dziwne, ale komputer własnie nie pokazywał ze cos jest z abs-em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.