nouuej Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Jak do tej pory: 40 000 km tarcze i klocki (2 x w alpach trochę się zużywają ) 1 przegląd nic więcej nie chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 jakie średnie spalanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 w sierpniu zrobię przegląd kontrolny na miesiąc przez upływem gwarancji (aso samo zaproponowało taki myk - ciekaw jestem ile zapłacę?) i postaram się podsumować uczciwie swoje trzy lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nouuej Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 was79 - nalewam do pełna i nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 byłem dzisiaj na czymś w rodzaju dodatkowego przeglądu kontrolnego - (zgodnie z zaproszeniem aso z ubiegłego roku), do upływu gwarancji został równo miesiączek. Zrobili mi (bezpłatny) przegląd powłoki lakierniczej i stuknęli pieczątkę. Żeby nie przypadkiem nie zabulić zgłosiłem do sprawdzenia i ewentualnej naprawy parę elementów: ponarzekałem na hałasujący układ kierowniczy (u mnie na szczęście nic na razie nie stuka ani nie zgrzyta), na popiskujący czasami pasek napędu osprzętu, dodatkowo poprosiłem o sprawdzenie stanu tarcz i szczęk hamulcowych, sprawdzenie czujników ABS przy przednich kołach (potrafią się zasyfić i przycierać o koła). O dziwo - nie grymasili, wystawili normalne zlecenie jak do naprawy i solidnie wszystko sprawdzili - pasek został lekko naciągnięty, wyczyszczono krańcówki ABS-u przy kołach.Wszystko gratis!!! Na koniec życzyli mi szerokiej drogi i wyrazili nadzieję,że odwiedzę ich za rok przy kolejnym przeglądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 łoł! Dar,to tylko się cieszyć z takiego podejścia serwisu,miałeś farta Mnie czeka za 3 miechy przegląd po dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tak sobie (nadal mocno oszołomiony ) myślę, że w ASO też zaczynają wreszcie uprawiać jakąś logikę - wabią klienta - kupno auta dla nich to zarobek jednorazowy,potem jak w naszym przypadku - 3 lata małżeństwa z rozsądku. Po upływie okresu gwarancyjnego nie każdy chce wykładać słone pieniądze za czynności przeglądowe tylko dlatego,żeby w książce obsługowej kolekcjonować pieczątki ASO, choć z doświadczenia wiem,że zbycie używanego auta z taką książką jest o wiele łatwiejsze. Niestety w ostatecznym rachunku to się po prostu ekonomicznie nie kalkuluje - jeden przegląd w ASO (z wykorzystaniem standardowych części zamiennych, płynów, olejów, filtrów) z uwagi na kosmiczne marże i stawki roboczogodzin kosztuje dwa razy więcej, niż w solidnym choć nieautoryzowanym warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 W moim przypadku już jeden serwis dostał w dupe za olanie problemu,tak więc nie wszyscy zaczynają myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nouuej Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 jakie średnie spalanie? wyzerowałem komputer i sprawdziłem na trasie 1540 km przez 3 tygodnie wakacji średnia 6,3 l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) :-) u mnie 1980 km w 2 tygodnie - średnia trochę wyższa około 6,5 l Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 widzę z tego,że średnia spalania dla silnia 1,4 wcale nie odbiega od 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi