Gość darood1 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam. Kiedyś miałem konto, ale jakoś nie ma - nissan to bezproblemowe auto Teraz jednak mam problem.Muszę wymienić palec aparatu zapłonowego, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Jeszcze nie rozbierałem tego i nie chcę czegoś powalić. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Niewiem jak jest w P10 bo nie robiłem nigdy, ale trzeba zdiąć kopułke (albo jest przykręcona albo ma zaczepy) i palec już widać i dalej trzeba go zsunąć (palec może być przykręcony lub jest wsunięty na lekki wcisk i trzeba wtedy wkrętakiem podwarzyć i zejdzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Kopułkę masz przykrecona na dwa wkręty. Jak zdejmiesz palec masz przykrecony od boku na jeden wkręt,odkrecasz i zejdzie. Wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 tylko jedna uwaga - nie uda Ci sie tak łatwo odkręcic tej śrubki przy palcu. A dostęp tam słaby. Ważne abyś miał dobry śrubokręt - musi byc płaski i niezbyt ostry , inaczej będzie Ci przeskakiwac. Kopułki i palce - polecam firme YEC, taniocha i nigdy sie nie zawiodłem w żadnym aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.