Gość diablo1 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 mam prosbe,na niewielkich nierownosciach typu kostka brukowa itp,stukaja mi zaciski hamulcowe(micra k11 98.140tys).po wymianie klockow musialem wyrzucic te blaszki w ksztalcie klocka bo zmienily stan skupienia(zamienily sie w rdze)stad pytanie czy ktos nie wie skad takowe zdobyc,pytalem w kilku sklepach i powiedzieli ze nie ma takiej opcji zeby je dostacac,tak samo rzecz sie ma ze sworzniami zaciskow ktore tez lekki luz juz maja.blaszki ponoc bywaja ale razem z klockami np trw ale same ni chu chu.moja flusracja jest tym wieksza z zawieszenia nie dochodza zadne inne dzwieki tylko te zaciski wrrrr.dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 witam. proponuje wyciąć nowe podkładki z nowej blaszki (ok. 1mm grubości)i pomalować, bo jak rdza zjadła stare to znaczy że już troche w tym zacisku już pracowały. może czas na nowe.co do sworzni to pewien luz muszą mieć. byle pod gumowymi osłonami rdzy nie było tylko smar. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość diablo1 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 myslalem ze nie bede sie musial bawic w adama slodowego -zrob to sam i jest bardziej cywilizowane rozwiazanie mojego problemu ,ale skoro tak trzeba i nikt nie ma lepszego pomyslu..............a mogłby mi ktos doradzic skad wziazc taka blache zeby z niej wyciac ,bo pewnie pierwsza lepsza (1mm)nie bedzie spelniac zadania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.