Gość bieski Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam Mam male pytanko o czujnik abs w primerze p11. Uszkodzil mi sie prawy przedni czujnik abs. Znalazlem na allegro czujnik od P10. Czy czujnik od P10 bedzie pasowac do P11? Pozatym czym rozni sie czujnik z tylnich kol od tych przednich. To nie sa te same czujniki. Bardzo ciezko dorwac przednie czujniki. Powiem szczerze ze szukam juz jakies 2 miesiace i nie moge dorwac, na allegro same tyly Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 http://allegro.pl/item691010180_czujnik_abs_bosch_prawy_przod_nissan_primera_p11.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmarc Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 http://allegro.pl/item691010180_czujnik_abs_bosch_prawy_przod_nissan_primera_p11.html Bieski chyba pisał o używanych czujnikach, tzn. że trudniej jest znaleść przód. Też jestem ciekaw czy można wsadzic czujnik z tylnego koła do przedniego. Mam problem ze swoim prawym przednim. I chyba nie jest to kabel tylko właśnie czujnik. Rezystancja dziwnie mi rośnie od 4kOhm w górę. Chcę w tygodniu sprawdzić to jeszcze innym miernikiem, bo mój to taki tani marketowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Sklep z częściami FOTA - w podobnej cenie co na allegro - ja tam kupiłem oryginalnego Boscha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam Mam male pytanko o czujnik abs w primerze p11. Uszkodzil mi sie prawy przedni czujnik abs. Znalazlem na allegro czujnik od P10. Czy czujnik od P10 bedzie pasowac do P11? Pozatym czym rozni sie czujnik z tylnich kol od tych przednich. To nie sa te same czujniki. Bardzo ciezko dorwac przednie czujniki. Powiem szczerze ze szukam juz jakies 2 miesiace i nie moge dorwac, na allegro same tyly Pozdrawiam Uwaga z jego odkrecaniem: ja wczoraj urwałem śrubę która go mocuje - gwint został w piaście... na szczescie przewierciłem już srubę tylko nie miałem wykrętaka - ale za tydzień będę próbował ją wyciągać... tam jest śruba 7-ka wkręcona w otwór którego wylot jest tuż przy przegubie i dostaje sie tam caly syf, wiec jest potencjalnie nieżle skorodowana. W tej chwili mam przewiercone fi4 i złapane na na nakretke która trzyma i wystaje od strony przegubu - ale to tylko rozwiazanie na ten tydzien mam nadzieje... z reszta czujnik i bez sruby trzyma sie solidnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Mało komu udaje się odkręcić czujnik - trzeba rozwiercić i później papierkiem ściernym dopasować otwór do nowego czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmarc Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 U mnie okazało się, że kabel czujnika był uszkodzony w dwóch miejscach. Koszt nowego, czyli około 300-350zl zmobilizował mnie do działania. Skracałem kabel po kwałaku i trafiłem na drugie uszkodzone miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.