Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] zalewa silnik

Gość Kieriestof

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kieriestof

Witam wszystkich

Od jakiegoś czasu (ostatno bardzo często) w mojej Primerce 1.6 SLX 94r. po włączeniu zapłonu ale przed uruchomieniem silnika słychać cykliczną pracę wtryskiwaczy, oczywiście zalane świece i problem z uruchomieniem silnika, zdarza się że silnik zgaśnie podczas jazdy. I tu moje pytanie czy zły stan instalacji (konektorów) lub czujnika położenia wału może spowodować działanie wtryskiwaczy pomimo niepracującego silnika ?

• 3 tygodnie później...

a masz instalacje gazowa w samochodzie?

mam instalacje gazowa i zalewa mi jeden cylinder moze ktos wie o co chodzi przejade kilka set kilometrów i mi sie tak jak by właczał wtrysk jeden konkretnie 2 od lewej strony nie mam pojecia czy jest to spowodowane prosze o szybko odpowiedz

Gość Kieriestof

Do kolegi Fago, nie mam instalacji gazowej, dzisiaj wywołam odczyt migowy kodów błędu bo takowe są - lampka check engine świeci bo włożyłem żaróweczkę, pewnie poprzedniemu właścicielowi przeszkadzała.

michu sprawdz zawor na parowniku,czy tyka, jak przekrecasz zaplon , bo moze jak sie samochod przelacza na benzyne ,dostaje rowniez gaz bo zaworek szwankuje, i wtedy auto szarpie, silnik nie ma mocy,i czy smierdzi gazem w srodku jak zgasisz auto na gazie?jezeli tak to ten zaworek , koszt ok 60zl

• 5 miesięcy temu...
Gość Kieriestof

Wracając do mojego problemu, czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć co może być powodem takiego zachowania wtryskiwaczy. Przypomnę że po załączeniu zapłonu a przed uruchomieniem silnika często słychać cykliczną pracę wtryskiwaczy, zalewa wtedy świece i jest problem z uruchomieniem silnika. Często podczas jazdy gaśnie silnik lub nie regularnie pracuje - czy odpowiedzialny jest za to czujnik Halla w układzie zapłonowym ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...