Gość lesko Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam Chciałbym sie dowiedziec czy u was tez komputer wskazuje spalanie w granicach 25 L /100 km. Nie jest to caly czas ale zaczyna sie od takiego a pozniej co jakis czas spada o 1/10 litra. Dziekuje z gory za wasze wskazówki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veyron Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 mialem podobna sytuacje komp wskazywal 20-24 l mimo iz wskaznik od paliwa dzialal normalnie pojechalem podlaczyc pod kompa i wyszlo ze sonda pokazywala uboga mieszanke paliwa (mimo iz leje tylko 98) i nic po za tym wiec proponuje wyjezdzic wszystko i zalac na innej stacji a jak nie pomoze to podlacz pod kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hordagoga78 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 najpierw sprawdzicie na jakie paliwo jest nastawiony wasz silnik jezeli macie ustawienia standardowe (czyli 95 oktanow) to nie lejcie 98 bo szkoda waszej kasy a silnik i tak nie bedzie lepiej pracowal azeby lac 98 musicie przestawic komputer - czy co tam trzeba jeszcze zrobic... moze dlatego wasz komp pokazuje 25l/100 u mnie wskazania to kolo 10l/100 ale mam automata 1.8 wiec sie nie dziwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość veyron Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 najpierw sprawdzicie na jakie paliwo jest nastawiony wasz silnik jezeli macie ustawienia standardowe (czyli 95 oktanow) to nie lejcie 98 bo szkoda waszej kasy a silnik i tak nie bedzie lepiej pracowal azeby lac 98 musicie przestawic komputer - czy co tam trzeba jeszcze zrobic... moze dlatego wasz komp pokazuje 25l/100 u mnie wskazania to kolo 10l/100 ale mam automata 1.8 wiec sie nie dziwcie u mnie wahania kompa byly paro dniowe zawsze leje 98 i norlamnie pokazuje 12-14 w miescie i 9-11 w trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.