Gość Rogal Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam, Mam Micre K11 '98, chciałbym zmienić żarówki w tablicy rozdzielczej na diody. Problem jest w dziwnym rodzaju trzonka (przynajmniej dla mnie). Chodziłem po jakiś serwisach samochodowych i nigdzie nie mieli żadnego, który by pasował. Zdaje się, że to standardowy typ z tamtego okresu. Załączam zdjęcie...kiepskiej jakości ale niestety nie dysponuje aparatem fotograficznym. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi napisał jak się nazywa ten rodzaj trzonka i ew. gdzie kupić taki z diodą. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Wyjmij żaróweczkę z środka. Kupisz ją bez problemu w wersji diodowej bez oprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rogal Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zapomniałem napisać, że trzonków też mi brakuje. Kupiłem używane auto i już tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Auto szrot i oferty z Allegro itp. Ci pozostają. Wiem że ten gości miał parę elektrycznych drobiazgów do Micry K11 http://allegro.pl/show_user.php?uid=10751746 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rogal Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedz Zrobię tak jak napisałeś... jednakże jakby ktoś posiadał jakieś informacje w tej sprawie to będę bardzo wdzięczny za napisanie. rogalski[spam]@propilots.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedz Zrobię tak jak napisałeś... jednakże jakby ktoś posiadał jakieś informacje w tej sprawie to będę bardzo wdzięczny za napisanie. rogalski[spam]@propilots.net Nie chodzi o to że trzonków brakuje , nie wszystkie są wykorzystywane w licznikach ;-) chwyć licznik pod światło i zobacz w miejscu w ktorym powinien być trzonek a go nie ma jakie jest oznaczenie na liczniku. Bo jeśli jest np ABS w tym miejscu a ABS auto nie ma to żarówka nie potrzebna. Tak samo jeśli chodzi o kontrolki do hamulca ręcznego. Korpusy liczników z tego co widzialem są uniwersalne do aut z angli i z polski , i coś nie wykorzystywane w Polsce będzie miało zastosowanie w Angli itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rogal Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Brakuje nawet tych odpowiedzialnych za podświetlenie całości. W każdym razie udało mi się znaleść na allegro. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.