Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Tablica rozdzielcza - rodzaj trzonka

Gość Rogal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam Micre K11 '98, chciałbym zmienić żarówki w tablicy rozdzielczej na diody. Problem jest w dziwnym rodzaju trzonka (przynajmniej dla mnie). Chodziłem po jakiś serwisach samochodowych i nigdzie nie mieli żadnego, który by pasował. Zdaje się, że to standardowy typ z tamtego okresu. Załączam zdjęcie...kiepskiej jakości ale niestety nie dysponuje aparatem fotograficznym. :) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi napisał jak się nazywa ten rodzaj trzonka i ew. gdzie kupić taki z diodą.

Z góry dzięki za pomoc

post-23982-12494789014239_thumb.jpg

Dzięki za szybką odpowiedz ;) Zrobię tak jak napisałeś... jednakże jakby ktoś posiadał jakieś informacje w tej sprawie to będę bardzo wdzięczny za napisanie.

rogalski[spam]@propilots.net

Dzięki za szybką odpowiedz ;) Zrobię tak jak napisałeś... jednakże jakby ktoś posiadał jakieś informacje w tej sprawie to będę bardzo wdzięczny za napisanie.

rogalski[spam]@propilots.net

Nie chodzi o to że trzonków brakuje , nie wszystkie są wykorzystywane w licznikach ;-) chwyć licznik pod światło i zobacz w miejscu w ktorym powinien być trzonek a go nie ma jakie jest oznaczenie na liczniku. Bo jeśli jest np ABS w tym miejscu a ABS auto nie ma to żarówka nie potrzebna. Tak samo jeśli chodzi o kontrolki do hamulca ręcznego. Korpusy liczników z tego co widzialem są uniwersalne do aut z angli i z polski , i coś nie wykorzystywane w Polsce będzie miało zastosowanie w Angli itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...