Gość Gaweł Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 a.k.a "Czarny" Model: 100NX Targa Rok: 1995 Kolor: Czerń Kuro (KH3) Przebieg przy zakupie: niecałe 195000 Przebieg aktualny: 199500 Bonusy: wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka odcięcie zapłonu Silnik: GA16DE 16V DOHC zrobiony na 103KM / 142Nm bazując na postach NKP (przede wszystkim Coobcia ) Modyfikacje: przyspieszony zapłon, kolektor ssący UK73CH z P11 98r. Planowane: - faza I 100HP - "odniemczanie pojazdu": zakończona - faza II 110HP - wałki z GA16DSa podejście drugie (pierwszy komplet wałków był do du*y niestety - wytarte krzywki) - faza III 120HP - profi wydech, kolektor 4-2-1 + przelot Zawieszenie: seria Planowane: sprężyny -30mm ewentualnie -35mm Hamulce: P/T - tarcze wentylowane/bębny Planowane: tylne hamulce tarczowe, adaptacja z NX/Sunny GTi Koła: lato - aluminiowe 14" CMS, 185/60 Kleber Dynaxer zima - stalowe 14" Planowane: lato - aluminiowe Buddy Club 15" P1 Racing II+ (kolor gunmetal), 195/50 Yoko albo Toyo Nadwozie: Targa Planowane: blacharka - progi i nadkole lewe tylne Wnętrze: seria Audio: radio Panasonic, głośniki przód seria, tył 2x JBL Foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 moze moje GA14 wroci do jazdy to zobaczymy kto wiecej ugra plan mam podobny do twojego ... tylko troche sie blachy pogiely ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 jak to już sam napisałeś....wydech plus dolot trza by zrobić - mam podobne plany ale póki co wstrzymuję się i obserwuję co się będzie działo w niedalekim czasie bo być może zmienię auto (i markę)ale..u mnie wypluło po całkowitym odniemczeniu i paru innych rzeźbach 107 KM i 152Nm. Też chciałbym dobić do okolic 120KM i plan był taki - kolektor 4-2-1 i wydech od 2.0 (na próbę coby zobaczyć jak to się sprawuje i shamować,potem ewentualnie działać dalej) Masz wątpliwości? bij do Coobcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 coobcio mowil kiedys ze wydech z GTi do GA16 duzo daje ...wiec po taniosci mozna zrobic sobie ciekawego sprzeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 To wałeczki, modzik rozrządu i 150Nm złamiesz i parę kunia dojdzie, na pewno odczujesz to na drodze bo od tych cyferek to mętlik się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.