Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Xcarlink

skawin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przeglądam tematy audio bo mam ochotę zmienić radio ze swojego kaseciaka model CT058 PN-1629M na jakieś z cd. Przejrzałem troche postów i wyczytałem conieco o Xcarlinku, ale niestety okazuje się że moje radio nie ma chyba nawet wyjścia na zmieniarkę cd - bo bez tego to d*pa zbita.

Może macie jakieś pomysły co można tu wykombinować bo chyba bez wymiany na jakiekolwiek radio kasetowe z wyjściem na zmieniarkę sie nie obejdzie. Chyba będzie lepsze to nie kupno jakiegoś oryginalnego clariona cd co.

Sam wymieniałem u siebie radio fabryczne. Dość prosta sprawa...

1. Musisz zakupić ramkę do radia 1din, dostępne są na allegro za 20kilka złotych ( http://www.allegro.pl/search.php?string=almera&from_showcat=1&category=14170&country=1 ).

2. Musisz zakupić radio 1din-jeśli nie masz sterowania w kierownicy to może być jakiekolwiek montowane na kable ISO.

3. Musisz zakupić kabel przejściowy do ISO. (dostępny na allegro http://www.allegro.pl/item711109928_kostka_iso_nissan_almera_primera_terrano_nowa.html ).

Demontaż radia znajdziesz na stronie w postach na górze... Prosta sprawa... Jeśli masz sterowanie w kierownicy to potrzebne ci będzie radio "z możliwością sterowania fabrycznym pilotem" (clarion, jvc, pioneer robią takie - z wejściem mini jack na pilot z tyłu) oraz adapter interface (można zakupić na allegro - troche drogi bo 140zł...

Jeśli nie masz sterowania w kierownicy (lub masz ale nie chcesz zachować jego funkcji) to każde radio na ISO możesz zamontować... Kabel ISO i kieszeń max 50zł z przesyłką + radio, pełna dowolność...

A zakładanie fabrycznej zmieniarki do tego kaseciaka odradzam bo się wykosztujesz na kupno ( a wcale nie są tanie) i będziesz miał stary szrot! Lepiej już kupić jakieś najprostrze radyjko CD niekoniecznie renomowanej firmy... powodzenia...

Tak sobie przeglądam tematy audio bo mam ochotę zmienić radio ze swojego kaseciaka model CT058 PN-1629M na jakieś z cd.

Jeżeli będziesz chciał sprzedać oryginalne radyjko z almerki, chętnie odkupię, mogę ewentualnie zaoferować oryginalną "Nissanowską" ramkę. Jak coś daj znać na "PW".

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...