bodzio35 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Był wymieniony 21.4.2005 przy przebiegu 119069km w ramach kampanii serwisowej. Ale jak pokazuje przykład innych kolegów - nawet jak czujnik był raz wymieniany, nie oznacza to, że nowy nie powie "bajbaj maszkaro.." witam przepraszam że podpinam sie pod temat bo mam podobne problemy i podejrzewam czujnik położenia wału czy jest możliwosc sprawdzenia po WIN mój WIN SJNBEAP11U0443252 Dziekuje i przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio35 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Był wymieniony 21.4.2005 przy przebiegu 119069km w ramach kampanii serwisowej. Ale jak pokazuje przykład innych kolegów - nawet jak czujnik był raz wymieniany, nie oznacza to, że nowy nie powie "bajbaj maszkaro.." [/quote Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez bodzio35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Do kolegi ptraszek: SJNBEAP11U0555370 Jeśli można prosić ') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 do fragles13 czy mógłbys także mi sprawdzić kiedy czujnik położenia wału był wymieniany? SJNTDAP11U0291241 bo zdaje sie że to właśnie ta część mi padła, a samochód mam od miesiąca. z góry dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 do fragles13 czy mógłbys także mi sprawdzić kiedy czujnik położenia wału był wymieniany? SJNTDAP11U0291241 bo zdaje sie że to właśnie ta część mi padła, a samochód mam od miesiąca. z góry dzięki, Nietstey brak info w bazie. Ale widzę, że masz diesla, a w nich raczej rzadko pada ten czujnik. Poza tym przy uszkodzonym czujniku położenia wału diesel nawet nie odpali. P.S. do sprawdzania historii/wyposażenia służy osobny temat w dziale Primera. Nie róbcie OT-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) ... Poza tym przy uszkodzonym czujniku położenia wału diesel nawet nie odpali. ..no i właśnie nie odpala, po wykasowaniu błędów odpala wzorowo, ale tylko kilkanaście razy z tendecją pogarszającą i do chodzi do momentu kiedy nie pali zupełnie i wskakuje wtedy błąd 47. ..acha i jeszcze... brak info w bazie oznacza brak wymian czy wogóle informacji o samochodzie? Edytowane 2 Września 2009 przez krzysiekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ..acha i jeszcze... brak info w bazie oznacza brak wymian czy wogóle informacji o samochodzie? Nie oznacza to braku wymian, po prostu masz ciut za stare auto i w mojej bazie nie ma na jego temat informacji. Generalnie mam info o autach zarejestrowanych od 99-2000 roku, a i to nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ok dzięki za info ,ale rozumiem że na podstawie poniższych objawów ..no i właśnie nie odpala, po wykasowaniu błędów odpala wzorowo, ale tylko kilkanaście razy z tendecją pogarszającą i do chodzi do momentu kiedy nie pali zupełnie i wskakuje wtedy błąd 47. ...problem z czujnikiem jest dobrze zdiagnozowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Co do czujnika w dieslu to nowy kolega Glady twierdzi że mu pali traktor z urwanym czujnikiem jedynie silnie szarpie silnikiem. Osobiście nigdy się nie spotkałem z takim przypadkiem Fragles jest to częsta usterka w Dieslu tak jak nastawnik i wtryskiwacz sterujący. Przepływki rzadziej padają jak te czujniki. Prawie każdy z forum przerabiał ten temat w traktorach krzysiek kup i mwymień gdzieś poza ASO bo będzie tylko gorzej W ASO to 487 w sklepie coś koło 360 za tą sama część od tego samego producenta Edytowane 2 Września 2009 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Fragles jest to częsta usterka w Dieslu tak jak nastawnik i wtryskiwacz sterujący. Przepływki rzadziej padają jak te czujniki. Prawie każdy z forum przerabiał ten temat w traktorach No proszę, ja jeszcze nie przerabiałem:) Tak czy inaczej - z rozszyfrowywania vinów wynika, że w QG18DE ten problem występuje częściej - praktycznie każda primera z silnikiem QG18 (czy to P11.144 czy P12) miała wymieniany czujnik położenia wału, przy tym wiele z nich w ramach akcji serwisowych. Edytowane 2 Września 2009 przez fragles13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 krzysiek kup i mwymień gdzieś poza ASO bo będzie tylko gorzej W ASO to 487 w sklepie coś koło 360 za tą sama część od tego samego producenta dzięki za pomoc, u mnie w ASO zaśpiewali 570 ;o) w sklepie 480, a w internecie 370. moze ktoś zna namiar na tani sklep w Białymstoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) można posta usunąć Edytowane 2 Września 2009 przez wjck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) krzysiek kup i mwymień gdzieś poza ASO bo będzie tylko gorzej W ASO to 487 w sklepie coś koło 360 za tą sama część od tego samego producenta Jak sie okazuje nie w cenach jest problem a w dostępności, gdzie mogę kupić ten czujnik położenia wału(nowy)P11 2.0 TD '98? Wszędzie gdzie dzowniłem jest obecnie niedostępny. Edytowane 2 Września 2009 przez krzysiekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Moja primerka rzeczywiście paliła bez czujnika położenia wału. Nie wiem tylko czy to nie świadczy o tym, ze mam padniety przepływomierz bo ktoś tutaj pisał, że bez przepływomierza i czyjnika połozenia wału powinien chodzic bo wtedy informacje bierze z pompy. Nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Spytaj w motorsystem Białystok tel O85-664-92-77 GG 3981032 Tutaj pytałeś http://www.autoczesci.autosowa.pl/czesc,cz-2648,czujnik-polozenia-walu-primera-almera-2-0-d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość losroblos Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Do fragles 13 mam podobny przypadek w primerce 2000 r QG18DE z przebiegiem 162000 km, łańcucha nie słychać, olej 5W50, nie kopci, brak kłopotów z obrotami, normalnie bym się nie czepiał ale przy 4200 - 4500 obr/min czuć delikatne szaprpnięcie i auto nie przyspiesza przy w pełni wciśniętym poedale gazu, gdy ujmę gazu auto nagle zaczyna przyspieszać. mozesz sprawdzić czy u mnie coś grzebał serwis? vin SJNBEAP11U0522289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiekł Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Spytaj w motorsystem Białystok tel O85-664-92-77 GG 3981032 Tutaj pytałeś http://www.autoczesci.autosowa.pl/czesc,cz-2648,czujnik-polozenia-walu-primera-almera-2-0-d.html sprawdzałem, w obu przypadkach niestety dopiero na koniec września ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozip Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 sprawdzałem, w obu przypadkach niestety dopiero na koniec września ;( ja obdzwonilem chyba wszystkie szroty w polsce, wszystkie sklepy internetowe, i wszystkie sklepy w lublinie- nikt nie miał- ostatecznie udało sie kupic w salonie nissana za 460 zl po lekkiej negocjacji ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 W Lublinie nie ma szrotu z Nissanami Jest ten niby Japan na Dzierżawnej ale tego złomowiskiem nawet nie można nazwać. Jedyny prawdziwy Szrot zwany przez LNKP "tesco" jest w Wygnanowie. Właśnie tam dzisiaj byłem po fele stalowe i stało ze 4 TD ale czujników brak. Sprzedają je po 200. Ja swój z dawcy też już sprzedałem. Tak że faktycznie na dzień dzisiejszy zostaje jedynie ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość reaczarna Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 CZY MOŻE KTOŚ MNIE WESPRZEĆ INFO mam problem z silnikiem 1.8 bez gazu , komputer pokazał błąd PO171 uboga mieszanka, wymieniłem sondę ale nadal się świeci kontrolka silnika .Czy może ktoś wie czy po wymianie sondy i zresetowaniu komputera przez zdjęcie klemy z akumulatora powinna zgasnąć czy trzeba jechać do elektryka??!! A może co innego padło - Ratujcie Nie mam pomysłów co robić i co to może być., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Do fragles 13 mam podobny przypadek w primerce 2000 r QG18DE z przebiegiem 162000 km, łańcucha nie słychać, olej 5W50, nie kopci, brak kłopotów z obrotami, normalnie bym się nie czepiał ale przy 4200 - 4500 obr/min czuć delikatne szaprpnięcie i auto nie przyspiesza przy w pełni wciśniętym poedale gazu, gdy ujmę gazu auto nagle zaczyna przyspieszać. mozesz sprawdzić czy u mnie coś grzebał serwis? vin SJNBEAP11U0522289 Witam Mam identyczne objawy (P11.144 1.8 2000r). Bardzo bym prosił o sprawdzenie, czy samochód objęty był serwisową akcją wymiany czujnika położenia wału. VIN SJNFEAP11U0530687 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fragles13 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Do fragles 13 mam podobny przypadek w primerce 2000 r QG18DE z przebiegiem 162000 km, łańcucha nie słychać, olej 5W50, nie kopci, brak kłopotów z obrotami, normalnie bym się nie czepiał ale przy 4200 - 4500 obr/min czuć delikatne szaprpnięcie i auto nie przyspiesza przy w pełni wciśniętym poedale gazu, gdy ujmę gazu auto nagle zaczyna przyspieszać. mozesz sprawdzić czy u mnie coś grzebał serwis? vin SJNBEAP11U0522289 Czujnik położenia wału był wymieniony 22.1.2004 przy przebiegu 60229km w ramach akcji serwisowej Witam Mam identyczne objawy (P11.144 1.8 2000r). Bardzo bym prosił o sprawdzenie, czy samochód objęty był serwisową akcją wymiany czujnika położenia wału. VIN SJNFEAP11U0530687 Czujnik położenia wału wymieniony 17.12.2003 przy przebiegu 40580 w ramach akcji serwisowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Czujnik położenia wału był wymieniony 22.1.2004 przy przebiegu 60229km w ramach akcji serwisowej Czujnik położenia wału wymieniony 17.12.2003 przy przebiegu 40580 w ramach akcji serwisowej Bardzo dziękuje za udzieloną odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość losroblos Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Czujnik położenia wału był wymieniony 22.1.2004 przy przebiegu 60229km w ramach akcji serwisowej Czujnik położenia wału wymieniony 17.12.2003 przy przebiegu 40580 w ramach akcji serwisowej dzięki Fragles, pozdrawaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffaell Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A mój problem z przyspieszaniem się skończył (mam nadzieję). Gazownik zwiększył ciśnienie na reduktorze, wymienił końcówki masy i przeczyścił jakieś złączki i przyspiesza jak na benzynie A że trochę za bogata mieszanka, to już mam w nosie, bo ponoć powinienem znów na ustawienie benzyny najpierw jechać, bo na benzynie już jest za bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi