Gość darkon Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanie czy ktoś może miał taki problem, otóż od jakiegoś czasu blokuje mi się jeden zacisk w tylnym kole, tzn potrafi się lekko blokować podczas jazdy i trzymać, wszystko było już rozbierane i czyszczone dwa razy i nic nie pomogło. Doszliśmy do wniosku z mechanikiem ze trzeba wymienić cały zacisk z jarzmem. Może macie koledzy jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 problem może tkwić w przewodzie elastycznym,potrafi się rozwarstwić i płyn nie może powrócić z zacisku do układu i z tąd problem,biorę pod uwagę to jak pisałeś że zacisk jest sprawny,czyli tłoczek ,prowadnice i dzwignia ręcznego nie są zapieczone. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darkon Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 problem może tkwić w przewodzie elastycznym,potrafi się rozwarstwić i płyn nie może powrócić z zacisku do układu i z tąd problem,biorę pod uwagę to jak pisałeś że zacisk jest sprawny,czyli tłoczek ,prowadnice i dzwignia ręcznego nie są zapieczone. Pozdrawiam. dzięki wezmę to pod uwagę sprawdzę, zawsze to jest prostsze i tańsze niż wymiana całego zacisku. A co do reszty to wszystko działa jest sprawne, a sama usterka pojawiła się dość nagle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Może są jakieś zestawy naprawcze jarzma i zacisku i nie musiałbyś kupować nowego. Kolega miał taki przypadek w Corolli, tyle że z przodu. Powodowało to lekkie drżenie kierownicy. Więc albo zestaw naprawczy, albo kupno nowego - tak jak powiedział mechanik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damwes Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Może są jakieś zestawy naprawcze jarzma i zacisku i nie musiałbyś kupować nowego. Kolega miał taki przypadek w Corolli, tyle że z przodu. Powodowało to lekkie drżenie kierownicy. Więc albo zestaw naprawczy, albo kupno nowego - tak jak powiedział mechanik. tak to do wymiany zacisk tez mi sie w kole blokowal i tarcza sie grzala wiec wymienilem z lewej strony z tylu a u drugi wymienilem niedawno bo reczny nie trzymal z drugiej strony teraz jak zaciagne reczny to samochod stoi i nie ruszy:)niewiem ile nowe zaciski w polsce ale ja kupilem w anglii i koszt nowego 110 funtow z tym ze za stary zwracaja 30 wiec wychodzi 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 sprawdź linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_G Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 sprawdź linki Witam, Miałem podobny przypadek :-) Co jakiś czas blokowało się prawe lub lewe tylne koło i kończyło się to wymianą klocków. Od ostatniej naprawy polegającej rozebrania zacisków, sprawdzeniu wszystkich uszczelek i linki od ręcznego temat się nie powtarza. A teraz prawdopodobna przyczyna problemów: żadko używałem ręcznego a jak go już użyłem to kończyło się to problemami :-( Prawdopodobnie w zacisku zacinał się mechanizm od ręcznego. Odkąd używam ręcznego - przynajmniej raz dziennie ;-0 problem nie wrócił. Może i tobie pomoże :-) Pozdrawiam, Tomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 niewiem ile nowe zaciski w polsce ale ja kupilem w anglii i koszt nowego 110 funtow z tym ze za stary zwracaja 30 wiec wychodzi 80 W ASO kompletny zacisk do N16 kosztuje 2 tauzeny. Zamiennik ponoć 450 pln ale ostatnio był niedostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.