Gość gelo181 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Witam. Buszyjąc po necie znalazłem wpis że w primerce P10, po spaleniu sie bezpieczników od radia i oświetlenia wewnątrz samochodu spadła moc i przyśpieszenie jest mniejsze. Jak się da gazu to samochód się jakby dusił. (nikt nie udzielił odpowiedzi) Pytam się bo ja mam to samo (jak podłączałem radio to właśnie padły mi te bezpieczniki) i od tamtej pory miałem słabsze pszyśpieszenie jak dawałem gazu na 2 biegi to jest tak że nic, nic tylko obroty rosną a później jakby go ktoś popchnął i przyśpieszał, a teraz to już popchnięcia tego nie ma tylko wolniej niż kiedyś przyśpiesza to coś z tym związane czy coś innego to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 To coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 dzięki. a mniej więcej gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nie wiem gdzie szukać, za mało opisałeś, nawet nie wiem jaki masz silnik. Sprawdź filtr powietrza, świece, kable, przepływomierz, sondę lambda (o ile o benzyna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybon Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 napewno nie jest to zwiazane z bezpiecznikami w zyciu co za brednie.. moze duzo roznych przyczyn ale nie to..;p napewno nie jest to zwiazane z bezpiecznikami w zyciu co za brednie.. moze duzo roznych przyczyn ale nie to..;p napewno nie jest to zwiazane z bezpiecznikami w zyciu co za brednie.. moze duzo roznych przyczyn ale nie to..;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 silnik 1,6 16V śiwece oraz filtr powietrza nowiutkie. no to będę szukał. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smyndrok Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Samochodowym elektrykiem nie jestem, ale te spalone bezpieczniki może maja wpływ na ECU (jeśli wogóle jest w Twojej Primerce)? Pamietam jak miałem Praktykę w ASO Nissan to w Murano majstry załatwiły ECU podpinając alarm... Na drugi dzień już nie spotkałem na serwisie doradcy i elektryka, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Może sprzęgło ślizga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybon Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Może sprzęgło ślizga ? albo co gorsza cisnienie spadło na garach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 albo ze strachu przy spaleniu bezpiecznika noga lzejsza Ci sie zrobila i stad brak mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 sprzęgło mieniałem jakieś 3 miesiące temu więc jest OK. A noga lekka jest ale tylko czasem, daje mu po garach żeby się nie zamulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gelo181 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 a może to być wina tłumika? Bo ostatnia część jest w rozsypce, jak ostatnio wyjąłem i potelepałem to tam wszystko lata jak w grzechotce. To może mieć wpływ na moc silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spawacz1111 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 tłumik oczywiscie ze moze miec wplyw na moc moj ojciec ma citroena zx i tam wydech mial dziure i jak to stwierdzil diagnosta cisnienie wydechu bylo nieprawidlowe co wykryla sonda lambda i silnik pracowal na trybie awaryjnym ale to francuz wiec inna historia. a co do tlumika to moze sie zgadzac poniewaz niektorzy wiejscy tunerzy wpier....ją swoje wiejskie konstrukcje wydechu i zamiast wiecej mocy tylko wiecej hałasu jest.a przy jakiejkolwiek modyfikacji wydechu nalezy obliczyc srednice rur (tak wogole to od cholery tych obliczen i wchodzi w to pojemnosc i roddzaj silnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi