Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[Y10] Prośba do użytkowników Sunny Y10 Traveller

Gość Rudy89

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby ktoś zrobić fotkę mocowania kotwiczeń pasów bocznych i obu mocowań pasa środkowego biodrowego w Y10 Traveller? Chodzi o te 4 śruby pod siedziskiem na środku. Powód jest taki, że od kupna mam tylko 4 pasy i właśnie znalazłem biodrówkę w schowku za lewarkiem do podnoszenia auta:P, a często jeżdżę w 5 osób i chciałbym mieć ten 5-ty pas. Nie wiem:

1)czy kotwiczenia pasów bocznych były ruszane (czy są przykręcone właściwymi śrubami)

2)Jak ustawić ten wihajster przy śrubach do pasa biodrowego, by w razie wypadku nie przecięło pasażera:D.

Proszę o pomoc!

P.S. Nie wiedziałem jak otagować temat w nowej "szacie graficznej" więc zrobiłem to "ręcznie" w tytule tematu

Jeśli nie chce wam się robić fotki to przynajmniej napiszcie:)

P.S. Dzisiaj wyprałem wykładzinę z bagażnika- banał - 4 śrubki z listwy 15 dużych i 3 małe guziczki. Wykładzina spokojnie wytrzymuje cykl dla materiałów syntetycznych 40 stopni wirowanie 500 obr/min plus zapranie bardziej uciążliwych plam Ludwikiem lub podobnym środkiem. Efekt: siupa, polecam!

Pas biodrowy jest zamocowany:

1.)z lewej strony wtyczka / z napisem central/ przykręcona do dolnej śruby bo do górnej jest przykręcona wtyczka pasa lewego

2.) z prawej strony pas biodrowy jest przykręcony do dolnej śruby do górnej wtyczka pasa prawego

Pas biodrowy jest zamocowany:

1.)z lewej strony wtyczka / z napisem central/ przykręcona do dolnej śruby bo do górnej jest przykręcona wtyczka pasa lewego

2.) z prawej strony pas biodrowy jest przykręcony do dolnej śruby do górnej wtyczka pasa prawego

Dzięki, możesz jeszcze napisać z której strony są te płaskie końcówki względem śruby np w skali godzinowej?

Na podłodze masz koło każdej śruby jakby fałdkę blachy /pół okrągłe zgrubienie przy każdej śrubie/ Mocowanie pasa zakłada się do śruby tyłem jest do tego zgrubienia /czyli materiał pasa jest po przeciwnej stronie od tego zgrubienia względem śruby na którą zakładasz metalowa końcówkę z otworem/

PS. Mało przejrzyście to napisałem moje gg: 11054203 jak chcesz to przyślij mi swój numer to wyśle ci mms zdjęcie mocowań /po zdjęciu siedzenia tylnego/

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...