Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Osłona silnika

Gość Bartek_1983

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bartek_1983

Czy orientuje się ktoś, z jakiego samochodu można adaptować osłonę silnika do almy n15?? Pytam, bo jako takiej przystosowanej konkretnie do tego modelu nie ma, a malutkimi krokami zbliża się jesień a po niej plucha i...

Gość Bartek_1983

popytaj tutaj:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7652044

Dzięki ale tam się tego nie znajdzie z tego co wiem. Do n15 nie ma oslony wiec trzeba ja dosztukowac z innego samochodu a mnie chodzi o to z jakiego.

Gość Bartek_1983

Niestety nie :) To jest ta standardowa która osłania pewne elementy ale jest bardzo zubożona względem tej "podręcznikowej" i cały syf i tak leci na silnik. Ale dzięki za dobre chęci :)

Niestety nie :) To jest ta standardowa która osłania pewne elementy ale jest bardzo zubożona względem tej "podręcznikowej" i cały syf i tak leci na silnik. Ale dzięki za dobre chęci :)

W wersjach z silnikiem CD20/CD20E z tego co wiem jest osłona trochę bardziej konkretna (do miski olejowej wszystko jest zasłonięte) - przynajmniej ja takowa mam tylko troche już połamaną. Może takiej poszukaj.

Ja w Sunnym Y10 z CD20E mam osłonę z blachy stalowej nierdzewnej zrobioną przez poprzedniego właściciela i jestem zadowolony. Jest ona przykręcona śrubami z podkładkami w miejscach mocowania oryginalnej osłony, która się kiedyś połamała. Nic nie trzeszczy ani brzęczy. Niedługo może będę na kanale to mogę porobić foty. Osłona kończy się (o ile dobrze pamiętam) gdzieś w połowie miski olejowej. W razie potrzeb serwisowych (np zmiana przedniej poduszki silnika) osłonę można dosyć szybko zdjąć i z powrotem zamontować. Myślę, że taka osłona jest przydatna(obojętnie czy metalowa, czy plastikowa), bo nie chlapie na silnik- np jak ktoś się zakopie i spróbuje wyjeżdżać tyłem, to bez osłony cały silnik i pół maski jest uwalone.

P.S.- Młody666 - w mieście Ci pali ok. 6,6? Musisz bardzo spokojnie jeździć i na dłuższych odcinkach- też udało mi się osiągnąć podobne spalanie w Wawie. A te 4,7 litra na trasie to jak szybko jechałeś? Mój pali niecałe 6 litrów na trasie przy prędkości 100-140. Jak pędzę na asutostradzie 140-160 to niecałe 7. Czemu nie tankujesz bioestra(tylko raz nabrałeś)?

• 3 tygodnie później...

Witam,

mam pytanie czy coś Ci się udało wykombinować z tą pełną osłoną?

pozdr

Ja w Sunnym Y10 z CD20E mam osłonę z blachy stalowej nierdzewnej zrobioną przez poprzedniego właściciela i jestem zadowolony. Jest ona przykręcona śrubami z podkładkami w miejscach mocowania oryginalnej osłony, która się kiedyś połamała. Nic nie trzeszczy ani brzęczy.

P.S.- Młody666 - w mieście Ci pali ok. 6,6? Musisz bardzo spokojnie jeździć i na dłuższych odcinkach- też udało mi się osiągnąć podobne spalanie w Wawie. A te 4,7 litra na trasie to jak szybko jechałeś? Mój pali niecałe 6 litrów na trasie przy prędkości 100-140. Jak pędzę na asutostradzie 140-160 to niecałe 7. Czemu nie tankujesz bioestra(tylko raz nabrałeś)?

Blacha jak dobrze zrobiona tez fajny pomysł.

Nie leje biostera bo moim zdaniem się nie opłaca jest większe spalanie i auto fatalnie się zbiera. Nie jeżdze po dziadkowemu jeżeli o to ci chodzi dokładne info na ten temat masz w poście "2.0d kilka pytań" czy jakoś tak. No i 6.6 to średnie spalanie a nie tylko miejskie. Jak spalił 4.7 w trasie to nie przekraczałem 130.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...