Gość Bartek_1983 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Czy orientuje się ktoś, z jakiego samochodu można adaptować osłonę silnika do almy n15?? Pytam, bo jako takiej przystosowanej konkretnie do tego modelu nie ma, a malutkimi krokami zbliża się jesień a po niej plucha i... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 popytaj tutaj:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7652044 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 popytaj tutaj:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7652044 Dzięki ale tam się tego nie znajdzie z tego co wiem. Do n15 nie ma oslony wiec trzeba ja dosztukowac z innego samochodu a mnie chodzi o to z jakiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bioder Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/item701758816_oslona_silnika_nissan_almera_1_n15_n_15_supersprz.html czy chodzi o to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/item701758816_oslona_silnika_nissan_almera_1_n15_n_15_supersprz.html czy chodzi o to? Niestety nie To jest ta standardowa która osłania pewne elementy ale jest bardzo zubożona względem tej "podręcznikowej" i cały syf i tak leci na silnik. Ale dzięki za dobre chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Niestety nie To jest ta standardowa która osłania pewne elementy ale jest bardzo zubożona względem tej "podręcznikowej" i cały syf i tak leci na silnik. Ale dzięki za dobre chęci W wersjach z silnikiem CD20/CD20E z tego co wiem jest osłona trochę bardziej konkretna (do miski olejowej wszystko jest zasłonięte) - przynajmniej ja takowa mam tylko troche już połamaną. Może takiej poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ja w Sunnym Y10 z CD20E mam osłonę z blachy stalowej nierdzewnej zrobioną przez poprzedniego właściciela i jestem zadowolony. Jest ona przykręcona śrubami z podkładkami w miejscach mocowania oryginalnej osłony, która się kiedyś połamała. Nic nie trzeszczy ani brzęczy. Niedługo może będę na kanale to mogę porobić foty. Osłona kończy się (o ile dobrze pamiętam) gdzieś w połowie miski olejowej. W razie potrzeb serwisowych (np zmiana przedniej poduszki silnika) osłonę można dosyć szybko zdjąć i z powrotem zamontować. Myślę, że taka osłona jest przydatna(obojętnie czy metalowa, czy plastikowa), bo nie chlapie na silnik- np jak ktoś się zakopie i spróbuje wyjeżdżać tyłem, to bez osłony cały silnik i pół maski jest uwalone. P.S.- Młody666 - w mieście Ci pali ok. 6,6? Musisz bardzo spokojnie jeździć i na dłuższych odcinkach- też udało mi się osiągnąć podobne spalanie w Wawie. A te 4,7 litra na trasie to jak szybko jechałeś? Mój pali niecałe 6 litrów na trasie przy prędkości 100-140. Jak pędzę na asutostradzie 140-160 to niecałe 7. Czemu nie tankujesz bioestra(tylko raz nabrałeś)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIĘGUSZ Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Niestety nie To jest ta standardowa która osłania pewne elementy ale jest bardzo zubożona względem tej "podręcznikowej" i cały syf i tak leci na silnik. Ale dzięki za dobre chęci Witam, mam pytanie czy coś Ci się udało wykombinować z tą pełną osłoną? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Ja w Sunnym Y10 z CD20E mam osłonę z blachy stalowej nierdzewnej zrobioną przez poprzedniego właściciela i jestem zadowolony. Jest ona przykręcona śrubami z podkładkami w miejscach mocowania oryginalnej osłony, która się kiedyś połamała. Nic nie trzeszczy ani brzęczy. P.S.- Młody666 - w mieście Ci pali ok. 6,6? Musisz bardzo spokojnie jeździć i na dłuższych odcinkach- też udało mi się osiągnąć podobne spalanie w Wawie. A te 4,7 litra na trasie to jak szybko jechałeś? Mój pali niecałe 6 litrów na trasie przy prędkości 100-140. Jak pędzę na asutostradzie 140-160 to niecałe 7. Czemu nie tankujesz bioestra(tylko raz nabrałeś)? Blacha jak dobrze zrobiona tez fajny pomysł. Nie leje biostera bo moim zdaniem się nie opłaca jest większe spalanie i auto fatalnie się zbiera. Nie jeżdze po dziadkowemu jeżeli o to ci chodzi dokładne info na ten temat masz w poście "2.0d kilka pytań" czy jakoś tak. No i 6.6 to średnie spalanie a nie tylko miejskie. Jak spalił 4.7 w trasie to nie przekraczałem 130. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.