Gość devil-80 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam, jak by ktos mogl opisac wady i zalety jakie wynikają z użytkowania tego modelu czyli n16 z silnikiem 1.5 benzyna-spalanie,co sie psuje ,na co zwrocic uwagę przy zakupie. Wlasnie planuje przesiadke z mojej n15 1.4s na ten model-wersja sedan potrzebuje wiekszego bagażnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonhart Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Nie napisałeś jakiej mocy ma być ten silnik 1.5. Ja ma 1.5 i 90KM.Jednym z większych zastrzeżeń jakie mam względem tego silnika, to to że trochę brak mu dynamiki. O ile do prędkości ok 90-100 km/h jakoś idzie to później jest już dość słabo(sytuacja jest trochę lepsza przy jeździe na benzynie, ale bez rewelacji).Co do spalania to jest to oszczędna jednostka - moja w jeździe po mieście pali około 8l gazu, ile benzyny, nie wiem, bo prawie nie jeżdżę.Co do usterek, to ja przy 150 000 musiałem wymienić łańcuszek rozrządu i przepływomierz. Aha, z tym bagażnikiem to nie jest wcale tak cudownie, ponieważ klapa w sedanie ma takie "ramiona" na których jest umocowana, a które przy zamykaniu wchodzą do bagażnika dość poważnie ograniczając jego pojemność -trzeba o tym pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ja sam zastanawiałem sie albo nad 1.5 albo 1.8 ale kilka za i przeciw i zdecydowalismy sie na 1.5 i póki co odpukac w niemalowane nie żałujemy. Autko sprawuje sie b.dobrze. Wersja 1.5 po lifcie 98KM. Ogólnie polecam. Jednynym mankanentem ale to wszystkich N16 jest mały promień skrętu i słaba widoczność z tyłu. Ale trzeba sie przyzwyczaić no i dobra sprawa czujnik parkowania. Gdy kupowaliśmy miała przejechane 104.000km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.