skawin Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam. Nosze sie z zamiarem kupna radia fabrycznego Clarion jakieś CD albo kaseciak i potem wpiąć Xcarlinka do niego ale wyczytałem na kilku forach że to nie taka prosta sprawa kupić gdyż radio musi być "wylogowane" z poprzedniego samochodu bo inaczej nie będzie aktywne w innym (napis SECURE). Sprzedawcy chyba o tym za bardzo nie wiedzą nawet niektórzy na allego kodu nie mają nie mówiąc o w/w. Wyczytałem że można radio uruchomić ale trzeba coś zmienić w pamięci c46. Jak to z tym dokładnie jest? Jakie Wy macie radia w swoich almerkach mile widziane zdjecie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam. Nosze sie z zamiarem kupna radia fabrycznego Clarion jakieś CD albo kaseciak i potem wpiąć Xcarlinka do niego ale wyczytałem na kilku forach że to nie taka prosta sprawa kupić gdyż radio musi być "wylogowane" z poprzedniego samochodu bo inaczej nie będzie aktywne w innym (napis SECURE). Sprzedawcy chyba o tym za bardzo nie wiedzą nawet niektórzy na allego kodu nie mają nie mówiąc o w/w. Wyczytałem że można radio uruchomić ale trzeba coś zmienić w pamięci c46. Jak to z tym dokładnie jest? Jakie Wy macie radia w swoich almerkach mile widziane zdjecie Pozdrawiam Ja mam oryginalnego Clariona kaseciaka ze zmieniarka. Podobno podpiete jest zabezpieczenie z immobiliserem i zmiana do innego auta nie jest mozliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) Wiesz wyczytałem na elektrodzie że są magicy co to potrafią zrobić bez problemu (zmiana w c46) Troche dupiato bo człowiek kupi gdzieś używke nie wiedząc że immo nie znajdzie radia i d*pa. Ale ciekawi mnie jak ludzie zmieniają radia to czy robi się jakieś wylogowanie aby działało w innej almerze? Szybkie pytanie ma ktos z was adapter kaseta/mp3 ? Jak tak to jaki Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez skawin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Wiesz wyczytałem na elektrodzie że są magicy co to potrafią zrobić bez problemu (zmiana w c46) Troche dupiato bo człowiek kupi gdzieś używke nie wiedząc że immo nie znajdzie radia i d*pa. Ale ciekawi mnie jak ludzie zmieniają radia to czy robi się jakieś wylogowanie aby działało w innej almerze? Szybkie pytanie ma ktos z was adapter kaseta/mp3 ? Jak tak to jaki Wg mnie bez sensu jest zakladac adapter mp3-kaseta a to dalczego: 1. Z magnetofonu jest kiepska jakosc dlatego lepsza jest z radia. 2. Jestes ograniczony kablami -lapiej kupic nadajnik FM MP3 wpinany do gniazda zaplainiczki do ktorego mozna podpiac pendrive, karte SD, moze sluzyc jako ladowarka (choc licha) bo ma wyscie USB, ostatecznie powinny miec gniazdo mini jack do podpiecia innego urzadzenia np zewnetrznego MP3 lub nawigacji itp. Koszt 20-40zl. A z mozliwocia odtwarzenia filmow MP4 ok 100zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarlBjorn Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ja tam kupilem miesiac temu Clariona 288 RUST, zlecilem zalozenie serwisowi car-audio za pare zlotych i gra to bez problemu. Wazny jest dobor glosnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Ja kupiłem zmieniarkę bo moja była uszkodzona i bujam się już 3 tygodnie od serwisu do serwisu, żeby mi ją odblokowali. Więc z tym plug and play nie jest tak różowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Ja tam kupilem miesiac temu Clariona 288 RUST, zlecilem zalozenie serwisowi car-audio za pare zlotych i gra to bez problemu. Wazny jest dobor glosnikow. A co ma piernik do wiatraka z doborem głośników? Nie tego dotyczy temat. Odnośnie swoje radia, jak kupiłem auto, nie czytało płyt cd, pojechałem w wawie na wolumen ( bazar elektr. ), gość poradził sobie z tym w 30 min, odczytując jednocześnie fabryczny kod. Wprawny elektronik, zrobi wszystko i nie będzie to coś niezwykłego tylko chleb powszedni dla niego. Podobnie ma się sprawa z kodem i immo. Dla lokalnych forumowiczów, robiłem to tutaj http://www.audiomax.zoliborz.pl/ Poszukaj u siebie kogoś takiego, a problem będziesz miał rozwiązany Edytowane 1 Września 2009 przez herson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarlBjorn Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 A co ma piernik do wiatraka z doborem głośników? Nie tego dotyczy temat. Co ma piernik? Clarion sluzy chyba do sluchania a bez glosnikow nie da rady. Fabryczne to niestety porazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Co ma piernik? Clarion sluzy chyba do sluchania a bez glosnikow nie da rady. Fabryczne to niestety porazka. Clarion,Alpine, Blaupunkt itp itd, wszystkie służą do słuchania. NIe o tym było pytanie, a szczegóły zawsze są w dziale CA Co ma piernik? Clarion sluzy chyba do sluchania a bez glosnikow nie da rady. Fabryczne to niestety porazka. Clarion,Alpine, Blaupunkt itp itd, wszystkie służą do słuchania. Mając nawet najlepsze głośniki, a dziadowskie radio, efekt będzie taki sam jak radio. Nie o tym było pytanie, a szczegóły zawsze są w dziale CA Co do głośników, jeżeli ktoś nie jest audiofilem, fabryczne w zupełności wystarczą, a po wygłuszeniu drzwi to zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarlBjorn Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Nie o to było pytanie? A mi się wydaje że zalozyciel watku zadał pytanie, cytuję, "jakie wy macie radia w waszych almerach?"; no to mu odpowiedzialem dodając cztery poniekąd pośrednio związane z zagadnieniem radia słowa „ważny jest dobor głośników”. Nie wiem więc czemu służy to jawne czepialstwo. Edytowane 4 Września 2009 przez JarlBjorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Nie o to było pytanie? A mi się wydaje że zalozyciel watku zadał pytanie, cytuję, "jakie wy macie radia w waszych almerach?"; no to mu odpowiedzialem dodając cztery poniekąd pośrednio związane z zagadnieniem radia słowa „ważny jest dobor głośników”. Nie wiem więc czemu służy to jawne czepialstwo, zwłaszcza w kontekście wklejanego z każdym postem quasi-spamu. nie czepialstwo, tylko po co mieszac w temacie, skoro sedno bylo o czym innym, a ten "quasi spam" to tzw podpis i nie prawie, a po prostu podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Witam. Nosze sie z zamiarem kupna radia fabrycznego Clarion jakieś CD albo kaseciak i potem wpiąć Xcarlinka do niego ale wyczytałem na kilku forach że to nie taka prosta sprawa kupić gdyż radio musi być "wylogowane" z poprzedniego samochodu bo inaczej nie będzie aktywne w innym (napis SECURE). Sprzedawcy chyba o tym za bardzo nie wiedzą nawet niektórzy na allego kodu nie mają nie mówiąc o w/w. Wyczytałem że można radio uruchomić ale trzeba coś zmienić w pamięci c46. Jak to z tym dokładnie jest? Jakie Wy macie radia w swoich almerkach mile widziane zdjecie Pozdrawiam Ja mam takie radio jak w tej aukcji aukcja na sprzedaz. Jest to radio z mojego auta, z immo nie musisz nic robic wystarczy wpisac 4 cyfrowy kod ktory tez posiadam i po wszystkim. Radio jest w idealnym stanie. Jezeli jestes zainteresowany to wyslij wiadomosc na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Temat już niejako nieaktualny, fabryczne radio zostawiam a dokupiłem tylko transmiter i wszystko fajnie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hordagoga78 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 chociaz temat umarl kilka miesiecy temu to ednak zaryzykuje i podepne sie do tematu... jaka ma moc fabryczne radio clarion cl460 (lub cy460) i jak zrobic z niego nalepszy uzytek? moze sama wymiana glosnikow pomoze w osiagnieciu lepszego (niekoniecznie powalajacego) dzwieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi