boom-er Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam.Mam problem z przednim zawieszeniem w QQ.Podczas skrętu kierownicą ale również na prostej drodze "strzela" z prawej strony przedniego zawieszenia.Nie wiem czy to nie łożysko górnego mocowania.Mam przejechane 20tys.od nowosci tym autem.Mieliscie taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smn7801 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam.Mam problem z przednim zawieszeniem w QQ.Podczas skrętu kierownicą ale również na prostej drodze "strzela" z prawej strony przedniego zawieszenia.Nie wiem czy to nie łożysko górnego mocowania.Mam przejechane 20tys.od nowosci tym autem.Mieliscie taki przypadek? Tak miałem przy 1900 tyś km. Problem znany dotyczy łożyska. U mnie na początku przesmarowali zrobiłem już 1 tyś km - i cisza. W serwisie powiedzieli że jeżeli to nie pomoże wymienią całe łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx2us Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam.Mam problem z przednim zawieszeniem w QQ.Podczas skrętu kierownicą ale również na prostej drodze "strzela" z prawej strony przedniego zawieszenia.Nie wiem czy to nie łożysko górnego mocowania.Mam przejechane 20tys.od nowosci tym autem.Mieliscie taki przypadek? Ta usterka jest typową chyba dla Qashqai...poczytaj posty w temacie odgłosów w tylnym zawieszeniu...tam rownież ludzie pisza że maja ten sam problem z przednim łożyskiem MacPerson. U mnie też prawa strona skrzypi niesamoicie... Ja sam aktualnie czekam na wymiane tego łożyska...gdyż w ramach gwaracji serwis wymienia ten element... Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Dzięki koledzy za sugestie,jutro jade do ASO to bede wiedział co i jak i jeszcze zrobią mi porządek z tyłem bo tez amory napi... strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom-er Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 witam ponownie.Sprawa trzaskającego prawego zawieszenia sie wyjasniła.Spreżyna sie obijała delikatnie,przesmarowali i jest ok,natomiast tylne amortyzatory po przebiegu 20tys.do wymiany!!!!Oczywiście w ramach gwarancji.Ale to troszke za szybko jak na zuzycie sie amortyzatorów po takim przebiegu nie sądzicie?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.