Gość pikuas Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Koledzy, bardzo prosze o pomoc w takiej oto sprawie: Chcialbym zamontowac uchwyt do telefonu nokia, jest on na srubach (nie chcialem do szyby). Jako ze sruby sa dosyc dlugie (ok 4-5cm) to czy bedzie ok jesli zamontuje go na tym fragmencie tapicerki miedzy klapa schowka a poduszka powietrzna? To jest taki jednoczesciowy, dosyc miekki fragment tapicerki i zastanawiam sie co jest pod spodem i czy czegos nie uszkodze. Będę wdzięczny za rade. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Koledzy, bardzo prosze o pomoc w takiej oto sprawie: Chcialbym zamontowac uchwyt do telefonu nokia, jest on na srubach (nie chcialem do szyby). Jako ze sruby sa dosyc dlugie (ok 4-5cm) to czy bedzie ok jesli zamontuje go na tym fragmencie tapicerki miedzy klapa schowka a poduszka powietrzna? To jest taki jednoczesciowy, dosyc miekki fragment tapicerki i zastanawiam sie co jest pod spodem i czy czegos nie uszkodze. Będę wdzięczny za rade. Pozdrawiam Powiem Ci, że ja bym nie niszczył deski bo szkoda w/g mnie. Ja kupiłem za 15 zł w sklepie z komórkami matkę sylikonową która leży sobie na desce a telefon na niej i choćbyś nie wiem jak się starał nie ma szans żeby z niej spadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojak85 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jak chcesz zobaczyć, czy z niczym to nie będzie kolidować to zdejmij schowek i zajrzyj pod deskę. Schowek mocowany jest na dwóch kołkach - na dole - po jednym z każdej strony. @Bartek_1983 Ja też miałem taką matę, ale po kilku upalnych dniach podkładka zaczęła mi się rozpływać. Może Ty masz lepszą, ale ja wolałbym uchwyt. Poza tym uchwyt daje możliwość regulacji kąta nachylania w pionie i poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek_1983 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ja też miałem taką matę, ale po kilku upalnych dniach podkładka zaczęła mi się rozpływać. Może Ty masz lepszą, ale ja wolałbym uchwyt. Poza tym uchwyt daje możliwość regulacji kąta nachylania w pionie i poziomie. Z tym kontem nachylenia to masz rację bo nie widać kto dzwoni itp. Ale jak już miałbym coś funkcjonalnego montować to chyba jakiś zestaw głośnomówiący z wyświetlaczem. Wiem że cena bez porównania z uchwytem ale zestawu nie trzeba "wwiercać" i zawsze można go przełożyć do innego samochodu. Typek od którego kupiłem wózek miał taki włożony w wylot powietrza po lewej stronie przy słupku (ten "nieregulowany").A matkę mam najzwyklejszą i mam nadzieje że się nie rozpłynie jak Twoja hehe. Oryginalne są firmy Pentagram i ponoć najlepsze.Sam mam "podróbkę" bo tamtych akurat brakło a są tylko 5zł droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikuas Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 wlasnie moja samochod pozostanie jeszcze dlugo w rodzinie (siostra bedzie nim jezdzic) a mam taki uchwyt od nokii i lezy bezuzyteczny;) jestem gotow poswiecic te 4dziurki. co do maty to mialem wlasnie Pentagram'a i podobnie jak koledze po kilku praniach przestala trzymac. Co ciekawsze jak zostawilem na sloncu samochod na dwie godziny to po przyklejeniu telefonu z logiem plus gsm na 'pleckach' samo logo w polowie zostalo na tej macie sprobuje zajrzec co tam siedzi jak sciagne schowek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sap3r1987 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 A nie lepiej kupić sobie najzwyklejszy uchwyt z przyssawką na szybe? Mam taki od ponad 2 lat i nie narzekam. Ani raz nie odpadł i ani raz telefon z niego nie wypadł. Do tego mam radio z bluetoothem które robi mi za zestaw głośnomówiący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siwy_ns Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 wracając do tematu to nie masz się co bać o poduszkę jeśli nie będziesz jej dziurawił od góry ponieważ z każdej innej strony nie da się jej uszkodzić ponieważ całość jest zabudowana metalem no chyba że będziesz używał większej siły ( wiertarka itp ) ale w tym miejscu co ty piszesz miedzy airbagiem a schowkiem idzie tunel nawiewu wiec lepiej pacz gdzie robisz dziury . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikuas Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 sek w tym ze nie chce do szyby jak napisalem powyzej, a mam wolny uchwyt od nokii. dzieki za wskazowke, dzis wrocilem do domu i zrobilem dziury, przykrecilem uchwyt i chyba szczesliwie sie wwiercilem bo wszystko ok z nawiewem i poduszka mi nie wystrzelila dzieki raz jeszcze za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Widzę, że już "po temacie", ale mimo to dodam "grosika" od siebie tzn, jeżeli ktoś koniecznie musi mieć telefon w zasięgu ręki/wzroku, to oczywiście kombinuje z uchwytem, lecz jeżeli, nie ma potrzeby spoglądania na wyświetlacz, czy też zabawy w dzwonienie podczas jazdy, to przecież można wydać parę groszy na bezprzewodowy zestawik słuchawkowy, ostatecznie bluetooth w komórce to już niemal standard. Mając na wyposażeniu telefon z możliwością głosowego wybierania połączeń, i zakupiwszy odpowiednio cwany zestaw słuchawkowy można zarówno odbierać jak i telefonować, gdy telefon leży sobie spokojnie w kieszeni czy schowku, małą niedogodnością może być brak możliwości spojrzenia na ekran telefonu przy odbiorze, ale i to można sobie zrekompensować definiując różne dzwonki dla róznych grup kontaktów (taka opcja, to normalka w większości komórek), to da przybliżoną orientację "kto dzwoni". Ot, tak wygląda moja recepturka na komórkę w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.