Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Świece+olej+jazda na trzech garach

Gość Mike_83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Ostatnio byłem zmuszony jechać autem na trzech garach(urwała się blaszka z fajki)Przejechałem 2,5 km.Czy nic się nie uszkodzi od takiej jazdy?Po drugie przy wymianie świec zauważyłem na dwóch olej,tak raczej nie powinno być? :D Czy nie ma to związku z tym,że jechałem bez jednego gara?Pozdrawiam

Wg mnie -poza bardzo nieekonomiczna jazda na trzech garach to mozna robic i wieksze dystanse niz te o ktorych wsponiales, ale wole zeby wypowiedzieli sie na ten temat specjalisci.

jesli miałes katalizator, to prawdopodobnie juz nie masz :)

Chodzi o to ze sporo mieszanki dostalo sie do niego i prawdopodobnie sie stopił.

Przy zaklejonym katalizatorze możesz nie miec pełnej mocy przy wysokich obrotach.

Tak sobie mysle ze w takich przydatkach trzeba by odłączać wtryskiwacz na ten cylinder,

ale nie wiem co by ta no komputer powiedział.

Kolego jest napisane,ze przejechane zostaly 2,5 kilometra.Kable i swiece dawno zmienione.Urwalo mi sie to dziadostwo i musialem jakos dojechac.Logiczne,ze nie bede jezdzil na trzech garach :D To byla koniecznosc.Chodzilo konkretnie o te odleglosc :D

@Mike_83

Napisałeś, że przejechałeś 2,5km. A potem pytałeś, czy nic się nie uszkodzi-odczytałem to jako zamiar dalszej jazdy :)

Nie,nie :D Chodziło o to czy po tym dystansie się nic nie uszkodzi :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...