Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Błąd P0685, migające kontrolki

Gość truszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Samochód diagnozowany to almerka 1.5 DCI 2005r. Problem polega na tym, że po przekręceniu kluczyka kontrolki urządzają sobie dyskotekę i migają. Czasem przestają na chwilkę by znowu po chwili migać. Raz udało się i przestały migać wtedy zdiagnozowałem błąd. Wyskoczył p0685, próbowałem coś na google szukać ale prawie nic nie znalazło. Przy próbie uruchomienia samochodu pojawia się tylko odgłos podobny do pracy styczników, światło i kontrolki gasną, napięcie na akumulatorze spada poniżej 3V (normalnie przy nie przekręconym kluczyku ma 12,45V) i cisza pod maską. Auto nie kręci w ogóle nawet rozrusznikiem,

Wg. mnie to jakieś zwarcie tylko o tej godzinie coś szukać to ciemnica nic nie widać (iskrzenia też nie). Może ktoś miał podobny przypadek lub wie od czego szukać zwarcia, czy od stacyjki, a może rozrusznik ?

nie wiem czy sie rozumiemy,ale po mojemu poprostu padł Ci akumulator :) ładowanko... jak sie nie da, to Pan Sprzedawca juz w sklepie czeka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...