Gość truszczu Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Samochód diagnozowany to almerka 1.5 DCI 2005r. Problem polega na tym, że po przekręceniu kluczyka kontrolki urządzają sobie dyskotekę i migają. Czasem przestają na chwilkę by znowu po chwili migać. Raz udało się i przestały migać wtedy zdiagnozowałem błąd. Wyskoczył p0685, próbowałem coś na google szukać ale prawie nic nie znalazło. Przy próbie uruchomienia samochodu pojawia się tylko odgłos podobny do pracy styczników, światło i kontrolki gasną, napięcie na akumulatorze spada poniżej 3V (normalnie przy nie przekręconym kluczyku ma 12,45V) i cisza pod maską. Auto nie kręci w ogóle nawet rozrusznikiem, Wg. mnie to jakieś zwarcie tylko o tej godzinie coś szukać to ciemnica nic nie widać (iskrzenia też nie). Może ktoś miał podobny przypadek lub wie od czego szukać zwarcia, czy od stacyjki, a może rozrusznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 nie wiem czy sie rozumiemy,ale po mojemu poprostu padł Ci akumulator ładowanko... jak sie nie da, to Pan Sprzedawca juz w sklepie czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Wyjaśniła się sprawa. Pękła cela w akumulatorze i stąd te dziwne objawy i że nie dało się odpalić przy pomocy 2 auta i kabli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.