Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stalowe felgi - gdzie kupić ?

Gość martin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Nie polecam felg stalowych KFZ 7855 6,5J x 16 5/114,3/66 ET 40. Kupiłem je w firmie NETCAR i to był niestety błąd. Na wygląd wydawały się ok ale podczas wyważania okazały się krzywe. Sprzedawca zaoferował mi wymianę ale musiałbym je odesłać na własny koszt (najpierw zdjąć opony zimowe i założyć letnie - dodatkowy koszt). Oczywiście reklamacja zostanie uznana jeżeli producent tak uzna że są wadliwe (pytanie czy uzna?). Tak że gwarancja w tym przypadku to fikcja albo kłopot i czekanie na łaskę sprzedającego czy uzna gwarancję czy nie. Nie polecam zakupu felg przez internet bo nie wiadomo co się dostanie a z reklamacją kłopot i dodatkowe koszty. Chyba sobie daruję całą przepychankę ze sprzedającym zwłaszcza że mamy zimę i nigdy nie wiadomo kiedy spadnie śnieg i jak długo będzie trzeba czekać na wymianę i nawet jak wymienią może się okazać że te nowe są niewiele lepsze. Trochę inaczej jest z oponami, najlepiej kupować opony firm które mają dużą ilość serwisów fabrycznych gdzie ewentualnie można opony reklamować. Człowiek uczy się na błędach :rolleyes: Ale to może będzie przestroga dla innych.

Witam. Zastanawiam się dlaczego przyjęło się że na zimę stalowe felgi? Trzeba dokupić kołpaki, nieciekawy wygląd. Co do różnicy w cenie się nie zgadzam. Znalazłem na allegro alu i stalowe w podobnej cenie, przy rozmiarze 16. W drugim aucie użytkuję stal na zimę bo takie były w aucie, ale na lato dokupilem alu. Prosze o uwagi od osób użytkujących alu przez całą zimę czy warunki zimowe mają negatywny wpływ na te felgi.

Witam. Zastanawiam się dlaczego przyjęło się że na zimę stalowe felgi? Trzeba dokupić kołpaki, nieciekawy wygląd. Co do różnicy w cenie się nie zgadzam. Znalazłem na allegro alu i stalowe w podobnej cenie, przy rozmiarze 16. W drugim aucie użytkuję stal na zimę bo takie były w aucie, ale na lato dokupilem alu. Prosze o uwagi od osób użytkujących alu przez całą zimę czy warunki zimowe mają negatywny wpływ na te felgi.

Mam alu od nowości (09/09) na razie nie narzekam... reszta wrażeń wiosną... :lol:

Stal na zimę wzięła sie stąd, że kiedyś mniej zarabialiśmy i po prostu nie było nas na to stać. :rolleyes:

Zmiana koloru felg alu po zimie to już przeszłość. Teraz są pokrywane dobrymi lakierami. A zawsze można podszlifować i lakierować.

W zimie i tak nie widać. Zawsze syf na kołach.