Gość pimdor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Witam! Z racji tego, iż jest to mój pierwszy post na forum, chciałbym bardzo serdecznie wszystkich powitać. A oto pytanie: Czy rozbierał ktoś kiedyś przycisk od spryskiwaczy reflektorów? (ewentualnie podgrzewane fotele lub pokrętło od "jasności" zegarów). Chodzi mi o to, że jest tam przylutowana mała żaróweczka i nie wiem czy jest sens się za to brać. Jeżeli ktoś już to kiedyś robił to prosiłbym o jakieś podpowiedzi i czy się w ogóle da, czy trzeba wymienić cały guzik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pimdor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Przycick od spryskiwania reflektorów z tego co mi wiadomo nie jest podswietlany, a te od podgrzewania foteli sa tylko wtedy gdy jest włączone podgrzewanie No tak, ale jak się rozbierze te przyciski, to są tam przylutowane żaróweczki i o nie mi chodzi, czy można je samemu wymienić, czy nowy guzik trzeba kupić. A w guziku od spryskiwacza ja mam żaróweczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Przycisk spryskiwaczy nie jest podświetlany przynajmniej u mnie. Skoro sa przylutowane to można i odlutować, przecież to oczywiste, tylko trzeba dobrać odpowiednią żarówke najlepiej 1,2W aby nie grzała potem plastiku, no i raczej normalną transformatorówką tam nie podejdziesz. Mi kiedyś w renówce wlutowywał znajomy z serwisu komputerowego taką cieniutką lutowniczką do scalaków. Tak na marginesie Nie próbuj stosować zamienników diodowych żarówek. Nie nadają się do zegarów bo dają światło punktowe, a zegary sa oświetlone 3-ema zarówkami W2W, z kolei w panelu klimy nie da się wkręcić oprawki po założeniu diody. w P11.144 stosuj tylko wyłącznie żarówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pimdor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ok. Dzięku bardzo. W diody się nawet nie chcę bawić. Ostatnio właśnie padło mi oświetlenie regulacji temperatury i siły nawiewu, ale po licznych próbach jakoś się tam dostałem i wymieniłem te żaróweczki. Jak już mi się to udało to uznałem, że wymienię już wszyskie co nie świecą, ale tam okazał się lekki zonk z tą przylutowaną żaróweczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wielo13ryb Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Przycick od spryskiwania reflektorów z tego co mi wiadomo nie jest podswietlany, a te od podgrzewania foteli sa tylko wtedy gdy jest włączone podgrzewanie Witam w mojej Primerce tj WP11.144 kombi z '99 przycisk spryskiwaczy reflektorow jest podswietlany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marini Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam, u mnie też się przepaliła P11.144 '02 TD Nie jest lutowana tylko zakładana do gumowej oprawki.Wymiary dł 7mm śr.3mm, barwa niebieska. http://imageshack.us/photo/my-images/835/zdjcie0297q.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/26/zdjcie0746d.jpg/ Opis z oprawki: TSD 038 Pozdrawiam msmiejk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.