woro_woro Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, Mam pytanie, jak w temacie. Jak to jest u Was? Czy to tylko moj przypadek ze komputer pokazuje inaczej niz jest faktycznie? Benzyna wskazanie: 8,2 faktycznie: 6,8 Gaz wskazanie: 6,1 faktycznie: 8,9 Czy Wy tez tak macie? Jesli nie, z czego moze wynikac bledne wskazanie na benzynie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Czy Wy tez tak macie? Jesli nie, z czego moze wynikac bledne wskazanie na benzynie? p11 '97 u mnie się zgadza wskazanie kompa z faktycznym zużyciem benzyny, a gazu - mniej dokładnie ale też się zgadza, oczywiście po uwzględnieniu poprawki +25 % (wynikającej z innej gęstości fazy ciekłej lpg i benzyny)- instalacja to brc sequent 24 Co do błędnych wskazań: Na benzynie: możliwa przyczyna to źle działający regulator ciśnenia paliwa. Sprawdzić go. Na gazie: przy idealnie skonfigurowanej sekwencji zużycie gazu (w litrach) powinno być ok 25 % większe niż zużycie benzyny wskazywane przez komp. Jeśli jest mocno inaczej, sugeruje to że mapy nie są dobrze dopasowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, Mam pytanie, jak w temacie. Jak to jest u Was? Czy to tylko moj przypadek ze komputer pokazuje inaczej niz jest faktycznie? Benzyna wskazanie: 8,2 faktycznie: 6,8 Gaz wskazanie: 6,1 faktycznie: 8,9 Czy Wy tez tak macie? Jesli nie, z czego moze wynikac bledne wskazanie na benzynie? u mnie komp ściemnia na maxa - nawet na niego nie patrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 U mnie spalanie lpg jest o 10% większe niż to co pokazuje komputer. Spalania PB nie znam, za dużo kosztuje, czasem dam się samochodowi przelecieć na benzynce ale spalania nie jestem w stanie określić, na pewno jest drogie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kobras Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam U mnie również "kłamie" Auto Primera P11,2.0 ale błąd wynosi około 5-10% - tyle mniej pokazuje niż spala na gazie, na PB nie wiem za drogo żeby sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.