Gość harcerzyk123 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam. Ostatnimi czasy zaczęły mnie dochodzić terkoczące dźwięki z prawej strony autka. Po diagnozie, że pada przegub rozpocząłem poszukiwania tej "magicznej" części i niejako zdębiałem. Znalazłem tony przegubów z czego wszystkie niepasujące do mego toczydełka. Zwracam się z pytaniem do kogoś kto poszukiwał i znalazł przegub pasujący do Almery N16 hatchback 2.2Di (nie dCi) z 06/2000r jakie parametry miał rzeczony (i pasujący przegub). Czyli ile zębów miał pierścień ABS itp. dane. Pozwoliłoby mi to odnaleźć pasujący przegub w hurtowniach. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Tomek Makarewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam. Ostatnimi czasy zaczęły mnie dochodzić terkoczące dźwięki z prawej strony autka. Po diagnozie, że pada przegub rozpocząłem poszukiwania tej "magicznej" części i niejako zdębiałem. Znalazłem tony przegubów z czego wszystkie niepasujące do mego toczydełka. Zwracam się z pytaniem do kogoś kto poszukiwał i znalazł przegub pasujący do Almery N16 hatchback 2.2Di (nie dCi) z 06/2000r jakie parametry miał rzeczony (i pasujący przegub). Czyli ile zębów miał pierścień ABS itp. dane. Pozwoliłoby mi to odnaleźć pasujący przegub w hurtowniach. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Tomek Makarewicz Witam.Myśle że koronka ABS 42 zęby od strony półosi 23 zęby i na zewnątrz 25 zębów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taktisz Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ten przegub co napisal kolega to pewnie do 1.5 dCi. Ty potrzebujesz: pierscien ABS 42 wew 35 zew 27 Jeden fachowiec z wa-wy Ci pomoze i wystawi na allegro za 220 zl i uwazam ze to dobra cena. Juz jeden u niego zamiawalem. Jego telefon 607 957 938 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harcerzyk123 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 @taktisz Podane przez Ciebie parametry są prawidłowe (przynajmniej w mojej klamrece). Dzisiaj została rozebrana i w przegubach policzone zęby. Czyli reasumując dla klamerki wyprodukowanej w lutym 2000 roku z ABS przegub powinien mieć zęby wewnętrzne - 35 zęby zęby zewnętrzne - 27 zęby pierścień ABS - 42 zęby Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.