FunGous Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 na miekki tyl polecam to http://www.thenissanpath.com/viewtopic.php?t=3219&postdays=0&postorder=asc&start=30 mam osobiscie i przy ciezkich ladunkach lub niesymetrycznym zaladunku lub ciaganiu przyczep zdecydowanie poprawia prowadzenie auta i tyl juz nie zyje swoim zyciem poza tym koszt nie jest znaczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shelter_kc Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Móglbyś mi napisać gdzie to kupileś i ile kosztowało? Shelter_kc@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobek428 Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Koledzy , od momentu jak nabyłem pata tj zima 2013 korozja ramy nie dawała mi spokoju . Z moim kolegą mechanikiem w lipcu tego roku zabezpieczyłem go w ten sposób. Po dokładnym umyciu ramy i spodu pojazdu co było możliwe usunięte zostało z podwozia mechanicznie , następnie cały spód pomalowaliśmy podkładem reaktywnym . Jest to dość drogi środek ( około 25 pln za 200 ml) ale naprawdę warto dać. Na cały spód pata poszło mi 4 puszki podkładu . Zamknięte profile i wnętrze ramy robiłem rozpylaczem ( elastyczna rurka z wierconą końcówką na końcu ) . Pic polega na tym ,że pistolet po tym zabiegu nadaje się tylko do dalszego malowania podkładem reaktywnym . Na to położyłem zwykły podkład akrylowy , na koniec środek do zabezpieczenia podwozi f-my Sonax o ile dobrze pamiętam . Na chwilę obecną wszystko trzyma się podwozia i ramy , jest elastyczne , brak odprysków - w/g mnie wyszło super.Koszt całej imprezy około 700 pln. Edytowane 31 Maja 2016 przez Bobek428 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi