Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] EGR

alexandro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie.

Poszukałem na foruam ale niezabardzo mi sie to udało.

Czy ktoś z użytkowników wie gdzie ten słynny czujnik czy jak go zwią się znajduje i czy mozna go sposobem garożowym wyczyścić ???

Czekam na porady

Edytowane przez alexandro

Czyli jest opcja taka ze jak go wyciągnę i wyczyszcze to może przestac normalnie działac ???

michal801 wiekie dzie za rzetelne pokazanie sprawy :-)

Edytowane przez alexandro

• 1 rok później...

Jak się tam dostać? Co trzeba wymontować? Od jest przymocowany do ściany grodziowej?

raczej jest przymocowany do silnika, zdejmij pokrywę jak masz i wtedy zobacz na pewno będzie go widać

Ale pokrywę czego?

Widzę go gdzie jest umiejscowiony, tylko nie wiem jak się dostać do śrub mocujących.

Bo z tego co rozumiem, nie wystarczy zdjąć ten czarny kapturek? Trzeba wyjąć cały do wyczyszczenia?

Pozdrawiam i dziękuję z góry.

Niektore samochody np nowe ople czy vw maja taka oslone plstikowa ktora jest przykrecana z gory silnika. Jesli ja masz (u mnie nie ma) to musisz ja odkrecic. Zawor Egr bedzie na pewno przykrecony do kolektora ssacego. Jesli sciagniesz ta oslone jak masz to poprostu zobacz moze trzeba bedzie cos odkrecic , popusic jakies przewody gumowe czy metalowe,odchylic troche na bok. Pokombimuj troche. U mnie tez jest nieciekawie zeby odkrecic jedna srube ,ale daje rade wlasnie tak.

• 2 miesiące temu...

Ale pokrywę czego?

Widzę go gdzie jest umiejscowiony, tylko nie wiem jak się dostać do śrub mocujących.

Bo z tego co rozumiem, nie wystarczy zdjąć ten czarny kapturek? Trzeba wyjąć cały do wyczyszczenia?

Pozdrawiam i dziękuję z góry.

jak go widzisz to znaczy, że wiesz gdzie się znajduje :-)

ja u siebie to zdemontowałem osłonę pod wycieraczkami ( kilka śrubek ) i miałem znakomity dostęp.