alexandro Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 (edytowane) Pytanie. Poszukałem na foruam ale niezabardzo mi sie to udało. Czy ktoś z użytkowników wie gdzie ten słynny czujnik czy jak go zwią się znajduje i czy mozna go sposobem garożowym wyczyścić ??? Czekam na porady Edytowane 25 Sierpnia 2009 przez alexandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jaki silnik 1,9 czy 2,2 bo są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jaki silnik 1,9 czy 2,2 bo są inne 2,2 Wersja jeszcze skośna a nie francuzka :- ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Egr wygląda tak: Umiejscowienie: Czyszczenie polega na wyjęciu go z samochodu i wyczyszczeniu z sadzy i albo bedzie działał albo nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Czyli jest opcja taka ze jak go wyciągnę i wyczyszcze to może przestac normalnie działac ??? michal801 wiekie dzie za rzetelne pokazanie sprawy :-) Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez alexandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Gorzej raczej nie będzie po czyszczeniu może się tylko poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jak się tam dostać? Co trzeba wymontować? Od jest przymocowany do ściany grodziowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Jak się tam dostać? Co trzeba wymontować? Od jest przymocowany do ściany grodziowej? raczej jest przymocowany do silnika, zdejmij pokrywę jak masz i wtedy zobacz na pewno będzie go widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Ale pokrywę czego? Widzę go gdzie jest umiejscowiony, tylko nie wiem jak się dostać do śrub mocujących. Bo z tego co rozumiem, nie wystarczy zdjąć ten czarny kapturek? Trzeba wyjąć cały do wyczyszczenia? Pozdrawiam i dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Niektore samochody np nowe ople czy vw maja taka oslone plstikowa ktora jest przykrecana z gory silnika. Jesli ja masz (u mnie nie ma) to musisz ja odkrecic. Zawor Egr bedzie na pewno przykrecony do kolektora ssacego. Jesli sciagniesz ta oslone jak masz to poprostu zobacz moze trzeba bedzie cos odkrecic , popusic jakies przewody gumowe czy metalowe,odchylic troche na bok. Pokombimuj troche. U mnie tez jest nieciekawie zeby odkrecic jedna srube ,ale daje rade wlasnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psujaut Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ale pokrywę czego? Widzę go gdzie jest umiejscowiony, tylko nie wiem jak się dostać do śrub mocujących. Bo z tego co rozumiem, nie wystarczy zdjąć ten czarny kapturek? Trzeba wyjąć cały do wyczyszczenia? Pozdrawiam i dziękuję z góry. jak go widzisz to znaczy, że wiesz gdzie się znajduje :-) ja u siebie to zdemontowałem osłonę pod wycieraczkami ( kilka śrubek ) i miałem znakomity dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi