Gość Piotrek2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich Na początku powiem ,że jestem troche wkurzony mam nota od okolo dwuch tygodni kupilem go w salonie niestety nie przyglądałem się z lupą co do takich drobnych drobiazgów. Po lewej stronie jak mamy kierownicy przy tylnych drzwiach jak je otworzymy zauwarzyłem iż przy dole gdzie jest łączenie uszczelek jest luka okolo 1 cm może troche mnie gdzie widać przechodzące kable wewnątrz auta. Kolejna rzecz to jak otwieram do góry klape bagażnima to jakby latała w tej klapie w środku jakaś mala srubka. I zamówiłem go z czujnikiem parkowania oczywiscie mechanicy zamontowali mi go wiem ze w nisanie może to nie mistrzostwo siwata ale dopiero załapuje ten czujnik jak na chwila zatrzymam sie tak jakby miał sporo opóznione reakcj.Tłumaczono mi tym iż dopiero uczy się ten czujnik itp.. Pomocy powiedzcie czy miał ktoś z Was taki kiedyś problem.Bo może z tą uszczelką to normalne w co wątpie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Kolejna rzecz to jak otwieram do góry klape bagażnima to jakby latała w tej klapie w środku jakaś mala srubka. Widać jak montowali ramkę/tablicę rejestracyjną to coś im wpadło wtedy tylko trzeba ściagnac tapicerkę klapy i po sprawie. Druga możliwość - zobacz czy nie drży ci ramka tablicy rejestracyjnej, bo nagminne jest jej złe zamocowanie i też może dawać podobny odgłos. Rada: pod tablicę taśma dwustronna albo filc pod nóżki mebli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Widać jak montowali ramkę/tablicę rejestracyjną to coś im wpadło wtedy tylko trzeba ściagnac tapicerkę klapy i po sprawie. Druga możliwość - zobacz czy nie drży ci ramka tablicy rejestracyjnej, bo nagminne jest jej złe zamocowanie i też może dawać podobny odgłos. Rada: pod tablicę taśma dwustronna albo filc pod nóżki mebli Dzięki Was za pomoc. A czy możesz coś wiecej napisać mi na temat uszczelek.przeczytaj moj post napisałem tu że mam przerwe między uszczelkami.Ale przypuszczam że jak pewnie puszczali mi kable do czujnika parkowania to pewnie olali sprawe i dokladnie nie dali na swoje miejsc uszczelek, Prosze o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Piotrek,uszczelki w drzwiach w Note są całe tzn.końce mają razem zwulkanizowane.Jeżeli masz przerwę ,to albo panowie z serwisu coś spieprzyli(rozerwali),albo już miałeś taką od nowości założoną.Reklamuj,albo spróbuj sam naciągnąć,uszczelki dość dobrze dają się zdejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 "uszczelkowy problem" note (jak zaobserwowałem u siebie i kumpla jeżdżącego tym samym modelem)polega też często na tym, że potrafią się odklejać albo (nie odklejając)lekko przesuwać i deformować pionowe środkowe uszczelki na słupkach pomiędzy przednimi i tylnymi drzwiami. Zbadałem sytuację u siebie - okazuje się, że są podklejone (dość niechlujnie) kawałkami dwustronnie klejącej pianki, które "wędruje" po słupku jak jej pasuje. Ja rozwiązałem problem odrywając te przylepce i zastępując je większymi kawałkami solidnej grubej pianki kupionej w chemicznym sklepie.W ten sposób wyręczyłem zresztą serwis bo tam powiedzieli mi że naprawiają ten szczegół dokładnie tak samo Na razie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.