lisek Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Sprawa banalnie prosta - sączy się olej z uszczelki pokrywy zaworów. Cały problem polega na tym, że nie dawno była wymieniana na nową (InterCars - uszczelka Elring) - a nie bardzo moge coś lepszego znaleśc - czy ktoś może mi polecic coś co kupił i gdzie co sie do czego nadaje, po 3 miesiącach ten elring jest twardy jak kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Również się podpinam pod temat. Czeka mnie też wymiana i chciałem już brać Erlinga - montują je na 1-szy montaż m.in. do Szmelcvagenów, więc to taka tandeta? Jak pytałem w sklepie gdzie się zawsze zaopatruje w graty to Erling był o ponad 20zł droższy od innej, ale nie pamiętam nazwy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 cały pic w uszczelkach polega na tym, że jak kupicie starą zleżałą to sama z siebie robi sie twarda w zawodzie mechanika natykam sie caly czas z takimi przypadkami najlepsze co można poradzić to przy kupnie zwracac uwage na date produkcji uszczelki na opakowaniu jest nadrukowana i nie kupować starszej niz rok ja tą regułę stosuje od dawna i nie mam takich problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 witam. Żeby na darmo nie tracić pieniędzy odkręcić pokrywę ,wytrzeć do sucha i przesmarować cieniutko silikonem uszczelkę.Pół roku temu tak zrobiłem i mam spokój:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Silikonem jak silikonem ale lepiej chyba tą specjalną pastą uszczelniającą.Daje się ją np do misy olejowej.Mam taka i chyba też jest elring-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Może i lepiej:))) Ja przetestowałem silikon i mam pewność że jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Znalazłem najtaniej w Inter Cars'ie. Jakoparts za 43zł. Takową zakładam. Zobaczymy co warta. (u mnie do P10 1.6 GA16DE) Edytowane 1 Września 2009 przez NadiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Fajnie koledzy ale ;-) 1. Elring to syf sie zrobił jakis czas temu - przekonałem się o tym kupując uszczelniacz wału korbowego za 7zł w sklepie, oczywiscie lał, wiec za ok 30zł kupiłem elringa, wyciągam a tam dokładnie to samo co miałem wcześniej tylko w torebeczce elring, nie jestem pewny czy elring to producent a nie tylko dystrybutor tego co dobrze kupi. - co do smarowania to oczywiście przesmarowałem silikonem, a wlasciwie masą uszczelniająca firmy victor reinz, i tak cieknie, a ten elring zaczął się już wykruszac. Date produkcji sprawdzałem, uszczelka była świeża, jakoparts to na pewno tylko brand, ale spróboje, co mi zalezy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Ja również kupiłem nowiutkiego Elringa i lała tak samo jak poprzednia, sparciała JC. Nie chciałem dawać silikonu bo co jakiś czas kręcę wałkami. Próbowałem dawać dodatkowe podkładki pod nakrętki, żeby lepiej docisnąć pokrywę i efektem było połamanie pokrywy (nie polecam) . Pokrywę wymieniłem, posmarowałem silikonem do uszczelek i jest sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja polecam Jakoparts. japońksa Mialem brać Erlinga, ale dobrze chyba, że nie kupiłem. Jakoparts już z 2-3 miechy po wymianie i nawet się nigdzie kropelka nie wylała. Póki co jestm jak najbardziej za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz1983 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ja też posiadałem taki problem z uszczelką , w tym przypadku pomaga tylko zakup uszczelki w serwisie koszt ok 90-100 zł i nic nie cieknie.Po założeniu oryginalnej uszczelki brak jakichkolwiek wycieków i nawet żadnego silikonu nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel18PL Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 A czy przy wymianie uszczelki pod deklem zaworów wymieniacie też te pierścienie które uszczelniają otwory na świece?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Mam ten sam problem. Po wymianie na podróbę cieknie olej. Jedyna rada to oryginalna uszczelka zresztą już zamówiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi