Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jaką uszczelkę pod dekiel zaworów

lisek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa banalnie prosta - sączy się olej z uszczelki pokrywy zaworów. Cały problem polega na tym, że nie dawno była wymieniana na nową (InterCars - uszczelka Elring) - a nie bardzo moge coś lepszego znaleśc - czy ktoś może mi polecic coś co kupił i gdzie co sie do czego nadaje, po 3 miesiącach ten elring jest twardy jak kamień.

Również się podpinam pod temat. Czeka mnie też wymiana i chciałem już brać Erlinga - montują je na 1-szy montaż m.in. do Szmelcvagenów, więc to taka tandeta?

Jak pytałem w sklepie gdzie się zawsze zaopatruje w graty to Erling był o ponad 20zł droższy od innej, ale nie pamiętam nazwy.

pozdrawiam

cały pic w uszczelkach polega na tym, że jak kupicie starą zleżałą to sama z siebie robi sie twarda w zawodzie mechanika natykam sie caly czas z takimi przypadkami najlepsze co można poradzić to przy kupnie zwracac uwage na date produkcji uszczelki na opakowaniu jest nadrukowana i nie kupować starszej niz rok ja tą regułę stosuje od dawna i nie mam takich problemów

witam. Żeby na darmo nie tracić pieniędzy odkręcić pokrywę ,wytrzeć do sucha i przesmarować cieniutko silikonem uszczelkę.Pół roku temu tak zrobiłem i mam spokój:)))

Fajnie koledzy ale ;-) 1. Elring to syf sie zrobił jakis czas temu - przekonałem się o tym kupując uszczelniacz wału korbowego za 7zł w sklepie, oczywiscie lał, wiec za ok 30zł kupiłem elringa, wyciągam a tam dokładnie to samo co miałem wcześniej tylko w torebeczce elring, nie jestem pewny czy elring to producent a nie tylko dystrybutor tego co dobrze kupi. - co do smarowania to oczywiście przesmarowałem silikonem, a wlasciwie masą uszczelniająca firmy victor reinz, i tak cieknie, a ten elring zaczął się już wykruszac. Date produkcji sprawdzałem, uszczelka była świeża, jakoparts to na pewno tylko brand, ale spróboje, co mi zalezy ;-)

• 1 miesiąc temu...

Ja również kupiłem nowiutkiego Elringa i lała tak samo jak poprzednia, sparciała JC. Nie chciałem dawać silikonu bo co jakiś czas kręcę wałkami. Próbowałem dawać dodatkowe podkładki pod nakrętki, żeby lepiej docisnąć pokrywę i efektem było połamanie pokrywy :D (nie polecam) . Pokrywę wymieniłem, posmarowałem silikonem do uszczelek i jest sucho.

• 2 tygodnie później...

Ja też posiadałem taki problem z uszczelką , w tym przypadku pomaga tylko zakup uszczelki w serwisie koszt ok 90-100 zł i nic nie cieknie.Po założeniu oryginalnej uszczelki brak jakichkolwiek wycieków i nawet żadnego silikonu nie trzeba.