Gość phil750 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, kiedyś widziałem na forum jak ktoś opisywał samodzielną wymianę uszczelniaczy zaworowych w primerce, ze względu że nie mogłem znaleźć tego tematu proszę wa o pomoc, odszukanie tego tematu bądź opisanie szczegółów bo tam było dokładnie opisane nawet jak samemu zrobić przyrząd z płaskownika do ściskania sprężyn, a przede wszystkim jak to zrobić bez zdejmowania głowicy;)Liczę na waszą pomoc! zapomniałem dodać najważniejszego posiadam w swoim nissanku silnik 1,6 16V 99KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 wydaje mi się że wtyka się balona przez swiece i dmucha by zaworek nie opadł .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość phil750 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 no różne są koncepcje lecz ja bym chciał tą co tu kiedyś na forum była a nie mogę znaleźć jej;/ a zdejmując głowice to nie będzie już to samo co było tym bardziej że nie widze sensu bo autko smiga lala a majster powiedział że albo uszczelniacze a raczej one albo pęknięty pierścień ale za mało oleju mi sie wydaje na pierścień i na to że mocy nie stracił, oraz to że olej nie jest spalany;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Tutaj opisałem jak to zrobic http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/54754-uszczelniacze-zaworow-16-16v/page__fromsearch__1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.