Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

T2 tylny most padlo LSD

Gość heban
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

co : szyderco? po cichu zapytałem ... 

upały to wylęgarnia żywiołów , gradobicie znam, ulewy, tornada ... chcesz zapisać się w annałach to wymyśl nazwę dla tego  :rolleyes2:

aż głupio mi pytać ... a kółka dokręcone były?

Żeś trafił, bo jak miałem w króciaku przeciągnięte szpilki i zaczęły się rwać nakrętki to jedno koło opuściło króciaka tuż pod domem jak zona powoziła.

No dobra... A miał ktoś tak:

LSD działa... Przy jeździe na wprost cicho i elegancko, przy skręcaniu też ok, przejadę 1km, 5km, 150km (różnie) po czym zaczyna dziać się coś takiego:

Przy jeździe na wprost ok, przy skręcaniu zaczyna strzelać coś w tylnej osi i stawiać opór...Później znowu robi się cisza i spokój aż do kolejnego razu... Odpowiedni olej do LSD wymieniany zaraz po kupnie czyli jesienią (20tyskm temu). Troszkę zagmatwane ale mam nadzieję że zrozumieliście... Jakieś sugestie?

Krzyżaki ok. W momencie gdy akurat strzelało przy skręcie podniosłem tylny most i obydwa koła elegancko kręcą się w tym samym kierunku, bez jakichkolwiek oporów...

Nikt nic nie podpowie?? :(

Edytowane przez Browning

to bym obstawiał problem z zebatkami w dyfrze ..

kolego generalnie nie wiem jak u ciebie ale u mnie to pokrywe dyfra dość łatwo się ściąga,

spuszczasz olej, ściagasz dekiel ogladasz co i jak i składasz ....

No i to jest jakaś pozytywna informacja... Nie wiedziałem że jest taki ,,wizjer''... :)
W wolnej chwili spojrzę... Chociaż nie chce mi się wierzyć w zębatki bo wtedy waliłoby cały czas... :rolleyes2:

ja nie mam na mysli przekładni głównej, tylko te małe w środku dyfra, 4 są chyba.

przy jeździe na wprost nie pracują, tylko przy różnicy prędkości lewo prawo, może coś jest ukruszone i tylko w pewnej pozycji haczy.

poza tym po spuszczeniu oleju i obejrzeniu korka też coś się dowiesz.

• 3 tygodnie później...

a nie lepiej by było z bulwara lsd wywalić?

No i chyba ta opcja zostanie. Zrobiłem 1000km i nic nie pomogło co jakiś czas strzela przy skręcie a na długim stromym zjeździe na asfalcie przy hamowaniu silnikiem i prędkościach około 100km/h most się fest zagrzał. Nie śmierdział ale trudno było rękę na nim utrzymać.

Bardzo skomplikowane to zdemontowanie tarczek dla mechanika garażowego?