Gość fala1981 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Mam pytanie, gdzie znajduje się czujnik temperatury zasysanego powietrza w P11 o silniku 1,6 16V ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych67 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Sprawdzałeś na wlocie tuby ssącej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fala1981 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Właśnie to sprawdziłem i nigdzie na wlocie powietrza ani na samym filtrze nic takiego nie ma :-( Sprawdzałeś na wlocie tuby ssącej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Ponoć jest zamontowany w przepływce ale w nowszych modelach (P11.144 i P12) ale ręki sobie nie dam uciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Ponoć jest zamontowany w przepływce ale w nowszych modelach (P11.144 i P12) ale ręki sobie nie dam uciąć. mi też tak się wydaje jak buli napisał że czujnik jest w przepływce , mam jeszcze c-classe i tam czujnik na 100% jest w przepływce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 W p11 raczej na 100% nie było, wiem, że w ASO (niektórych) jak padała przepływka w P11.144 to brali nową ale od P11 i przekładali czujnik temp. powietrza - duuuużo taniej wychodziło. Także raczej nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czujnik temperatury to nic innego jak termistor rzędu 1,5-2 kOhma Jeśli jest to znajduje się on na wkładzie przepływki. Jest tam takie miejsce z symbolem rezystora(termistora) na obudowie U mnie w Traktorze nie ma i nie było nigdy tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.