Gość mariuszp1979 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Miałem poważny remont silnika w Sanniaczu - planowanie głowicy, uszczelki itp. Tylko teraz silnik, który odpalał z pierwszego w zimie, nie bardzo chce ruszać przy 25 st. Mądra głowa doradziła mi, że to może być pompa wtryskowa - uszkodzenie uszczelki powoduje że zasysa powietrze i długi kręci. Poza tym ustawiłem śrubkę biegu jałowego na minimum, a silnik i tak ma 850 obr/min zamiast 750. Wygląda na to że pompa daje za dużo paliwa. I teraz krótko: gdzie znaleźć warsztat który by wymontował taką pompę, ustawił i założył jak trzeba, w okolicach Garwolina ? Ewentualnie mogą być Warszawa (lub podwarszawskie), Ryki, Lublin, Łuków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solaris Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 diesla nei idzie zalać jeśli będzie miał za dużo paliwa to odpali bez problemu, pod warunkiem że grzeją świece, kąt wtrysku jest Si i sprężanie ok. to podstawowe czynniki, jeśli to wszystko jest ok silnik musi palić nie ma bata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariuszp1979 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 W takim razie czy mozna samodzielnie ustalić czy kąt wtrysku jest poprawny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILAN Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 W takim razie czy mozna samodzielnie ustalić czy kąt wtrysku jest poprawny ? Można, jeśli się umie! W innym wypadku tylko dobry mechanik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andnat Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 w książce "sam naprawiam" jest opisane jak to zrobić, ale trzeba mieć czujnik zegarowy (też mam podobny problem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.