notek-a Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam Dziś jechałem spokojnie po mieście, mały ruch, długa prosta. Raptem, podczas jazdy na 4-biegu, zapaliła się kontrolka wadliwego działania silnika (taka pomarańczowa, z rysunkiem silnika). Nie zauważyłem żadnej zmiany w pracy silnika. Po zgaszeniu i uruchomieniu jeszcze raz, kontrolka zapala się znowu i świeci ciągłym światłem. Czy ktos mial taki przypadek? Czy mogę tak jeździć, zanim pojadę do serwisu i czym to grozi? W instrukcji jest napisane, że trzeba jechać do serwisu i nie jest konieczne holowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 No raczej trzeba,jeszcze w tym nie miałem tego przypadku ale w innym już tak,i jest to sygnał że gdzieś coś zaczęło działać wadliwie(oby nie komputer)i układ przerzucił Cię w układ awaryjny,tak wiec tylko serwis,albo dobry elektryk(jak już masz po gwarancji)który posiada program do nissana. Jak sprawdzisz co to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 W moim przypadku palenie się kontrolki oznaczało błąd czujnika biegu jałowego w skrzyni biegów. Jaka przyczyna? - nie wiem. Napiszę tylko, że półtora tygodnia wcześniej, miałem robioną całą skrzynię - wymiana łożysk. Po wykasowaniu błędu, na razie zrobiłem około 200 km i się nie powtórzyło. Zobaczymy co będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Napiszę tylko, że półtora tygodnia wcześniej, miałem robioną całą skrzynię - wymiana łożysk. z jakiego powodu? jakie objawy były i przy jakim przebiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Z powodu głośnej pracy. Po rozłożeniu okazało się, że jedno łożysko jest na pewno do wymiany, a dwa inne też wymienili. Przebieg 32500km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Ludzie ,przy was (nie Was) można się choroby nabawić ,diagnostycznej U mnie już od dłuższego czasu chrobocze skrzynia na biegu jałowym ale to olałem,... teraz zachorowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Może rzeczywiście lepiej olać, bo po wymianie tych łożysk dalej te same odgłosy. Podobno note tak mają i nie ma specjalnej rady. Tak chodzi skrzynia. Tylko w niektórych chroboce mocniej, a w niektórych ciszej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.