Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak kręcicie swojego sunnego

Gość nol152
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Sunny n14 1995r. 1.4 na wtrysku 75km 1- 52km odcinka 2-94km odcinka 3- 140km odcinka 4- nie sprawdzałem ale przy 165km/h wrzucilem 5 i jak narazie poszedł 186 km/h. Wyciety kat, wywalony egr, rajstopa na rure od filtra powietrza a filtr to cieniutka gąbka około 4 mm, troszke przyspieszony zapłon o okolo 2 stopnie.

Mój Sunny n14 1995r. 1.4 na wtrysku 75km 1- 52km odcinka 2-94km odcinka 3- 140km odcinka 4- nie sprawdzałem ale przy 165km/h wrzucilem 5 i jak narazie poszedł 186 km/h. Wyciety kat, wywalony egr, rajstopa na rure od filtra powietrza a filtr to cieniutka gąbka około 4 mm, troszke przyspieszony zapłon o okolo 2 stopnie.

A doświadczonym kierowcą jesteś ?

a co ma to do tematu?

Odcięcie raz na jakiś czas jeszcze żadnemu samochodowi nie zaszkodziło, a pytającemu w sumie się nie dziwię bo zapewne tak jak i ja nie ma obrotka więc możliwe że zastanawia się jak u innych. Ja swojego doprowadziłem tylko na 2 do (też 1.4 ale na gaźniku) ok. 95 km/h.

a na 4 160 ale zimówkach i więcej miałem obawy ;]

Pzdr

Edytowane przez Piwek

witam posiadam sunnyego 91r 1.4 na gazniku sterowanym ele. z dolotem, wyprzedzony zaplon, bez egr, bez jednego kata, na alu 195/50 r 15 oczywiście nie mam odcinki, ale kręciłem do czerwonego 6500obr/min 1-60km/h 2-95km/h 3-140 4-170 a na piatym było około 180 chyba że licznik kłamie ale mówię Wam już się bałem wszystko sie trzeslo tak do 160 jest ok. Ale to juz staruszek i więcej nie moge od niego wymagać(octawia 1.9tdi 90km z pod świateł do 100km/h pokonana)w przyszlym tygodniu wybijam pierwszego kata i ustawiam CO moze cos pomoze

od czasu do czasu słoneczko trzeba odmulić hehe...a co do prędkości na drugim biegu to szkoda, że tych 100km/h nie da się osiągnąć ale o tym już jest temat na Forum...

• 1 miesiąc temu...

od czasu do czasu słoneczko trzeba odmulić hehe...a co do prędkości na drugim biegu to szkoda, że tych 100km/h nie da się osiągnąć ale o tym już jest temat na Forum...

Mój na 2 leci 110 km/h

(1,4 16V 1991 r. )

Edytowane przez bartosz89

ponoc ktos kiedys z ga14de wycisnal 105 ...ale to trzeba juz fachowcem byc ...ja osobiscie po remoncie silnika jeszcze do odcinki nie doszedlem ...ale na 3 biegu 145 kmh jechalem i jeszcze nie odcielo :) tylko ze ja mam troche mniej seryjne GA14DE :P

biorąc pod uwagę przełożenia skrzyni z GTi to raczej nie możliwe że tyle jechałeś no chyba że aż tak przekłamuje licznik albo masz włożoną skrzynię z dłuższymi przełożeniami...

biorąc pod uwagę przełożenia skrzyni z GTi to raczej nie możliwe że tyle jechałeś no chyba że aż tak przekłamuje licznik albo masz włożoną skrzynię z dłuższymi przełożeniami...

Wlasnie to mnie zdziwilo, bardzo mozliwe ze licznik przeklamuje. Na zaplonie doje***** na max tak przy ok.95-100 odcinal zmieniam na 3, ale jest to sekunda przed odcinka ;d

Wogole jakos te moje slonce jezdzi szybciej niz inne ;p

No to tak kto nie wierzył to poniżej link do rapida, kręcone telefonem format mp4, Ktoś jeszcze nie wierzy zapraszam do Poznania ( nie ma różnicy czy 14 cali czy 13 na 13 tylko lepiej się zbiera ale to moje zdanie)

Sunny 110, 2 gear

Opony letnie 14 cali 185/50 (specjalnie założone )

Opony zimowe 13 cali 155/60 (jeśli ktoś che mogę dać filmik na 13)

Edytowane przez bartosz89

Hmm ja moim GA14DS(przynajmniej według dowodu rejestracyjnego ;p) na 2 100km/h we 2 osoby, koła 15" 195/50, wywalony EGR, dolot zimnego powietrza ze zderzaka do org puszki, oryginalny filtr, żadnych innych "modyfikacji", obrotka póki co brak wiec nie wiem ile miał, ale to był już koniec, 100 i trzeba było 3 wrzucić, ale co z tego ze 100 leci na 2 jak w tym zakresie i moc i moment był znacznie niższy najlepiej to przy 85-90km/h 3 wrzucić to jakoś to ciągnie, oczywiście o swoim NISMO mówię ;] Co do predkości max to, niestety nie uwiecznione nigdzie 180km/h z 5 osobami na pokładzie (na tych 15"), sam miałem 200 ale z wiatrem w dupe...dlatego nie wiem czy to nie 1.6 jest bo z zewnątrz wygląda tak samo jak 1.4, a stan auta sugeruje ze miał go przede mną inny "szczyl" ;p Pozdrawiam ;]

No to tak kto nie wierzył to poniżej link do rapida, kręcone telefonem format mp4, Ktoś jeszcze nie wierzy zapraszam do Poznania ( nie ma różnicy czy 14 cali czy 13 na 13 tylko lepiej się zbiera ale to moje zdanie)

Sunny 110, 2 gear

Opony letnie 14 cali 185/50 (specjalnie założone )

Opony zimowe 13 cali 155/60 (jeśli ktoś che mogę dać filmik na 13)

ajjj...Ty masz auto na gaźniku :whistle: z odcinką by Ci się tak nie udało ;) ...na poparcie tego wygrzebałem filmik z odcinką (nie patrzcie na osiągi bo nie o to tu chodziło)

http://s180.photobuc...nt=MOV00004.flv

Edytowane przez mimier

moj na maxa na 5 leci prawie 140 nie wiem czemu ale mam na jednym garze jak wyciagne fajke to mam tam wode co wiarze sie z tym pewnie pekniecie uszczelki pod glowica i zmniejszenie kompresji i dlatego taki slaby winik na piatym biegu :(

areckicz chłopie zrób uszczelkę zanim woda na tłoki pójdzie. a jak zrobisz cacy to do 180 powinien się bujnąć :)

a od siebie dodam że sunny w dieslu jedzie 166km/h (prawdopodobnie pompa już nie wydaje), primery z silnikiem CD20T mogą jechać troszkę szybciej.

Edytowane przez Jastrząb