mark Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Witam, od likunastu dni jestem posiadaczem Qashqaia'a (2.0 D) i nie mogę przyzwyczaić się do jednej rzeczy. Chodzi o sprzęgło. "Bierze' zdecydowanie za nisko, trudno uniknąć szrpnięć przy ruszaniu i zmianie biegów. Czy da się to wyregulować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Niestety niema regulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Witam, od likunastu dni jestem posiadaczem Qashqaia'a (2.0 D) i nie mogę przyzwyczaić się do jednej rzeczy. Chodzi o sprzęgło. "Bierze' zdecydowanie za nisko, trudno uniknąć szrpnięć przy ruszaniu i zmianie biegów. Czy da się to wyregulować ? Zbyt niskie lub późne branie może być pierwszym objawem problemów z siłownikiem, np nieszczelność jego przewodów może powodować wyciek oleju co w końcu spowoduje jego zatrzymanie (przerabiałem to w swojej maximie). Dla pewności wjedź do jakiejś stacji diagnostycznej niech to sprawdzą na kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.