Gość glady Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Zapewne ktoś powie, ze temat był poruszany tysiac razy, ale szukałem i nie wszystko znalazłem. Stad moja prośba o usystematyzowanie informacji. Primera bardzo źle odpala na zimnym silniku, jak jest ciepły pali "na dotyk". Chciałbym zrobić autodiognostykę. Nie wiem jak poznać czy mam OBD1 czy OBD2 i jak to sie dokładnie robi krok po kroku. Przypuszczam, że problem może dotyczyc czujnika położenia wału, ale nawet nie wiem gdzie on jest i jak się go sprawdza. A moze przyczyna tkwi gdzie indziej ? Będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez glady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Na moje oko musisz wyregulować kąt wyprzedzenia wtrysków miałem to samo w swoim za 50 zł (juz nie pamietam dokladnie) mi to zrobili i pali za pierwszym bez proszenia w 30 st mrozie ale nie zaszkodzi zrobić sobie diagnostyki spinaczem http://forum.nissank...showtopic=37837 czujnik położenia wału autoniss Lublin 486 zł nie wiem jak w innych aso. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez waichwaich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Hehe pozazdrościć takich cen. U mnie gość za zapisanie mnie na konkretną godzinę jak nic nie znajdzie kasuje 70 zł a co dopiero jak coś jest do roboty. Pozazdrościć naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Dzięki za info. Myślałem też o tym. Zrobiłem sobie test i wyszedł błąd 47 czyli chyba czujnik polożenia wału. Nie wiem czy moze pomóc wykasowanie błędu czy trzeba go po prostu wymienić. Niestety nadal nie wiem gdzie on jest ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 HURRA w końcu jakiś traktor w Lubline Zamieszczam fotkę umiejscowienia czujnika położenia wału (fotka w załączniku)Na focie go brak bo jest zdemontowany Wszelkie naprawy z układem wtryskowym wykonuj u Roberta Wolińskiego w Skrobowie, a czemu tam to spytaj mnie na PW Jak coś jeszcze to wal śmiało na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dzięki za info, też się cieszę, że mam tu Ziomala, w dodatku takiego, który zna sie na rzeczy. Możemy stworzyć lubelski klub miłośników nissana. Może ktoś sie przyłączy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciarek Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 W tamtym roku był kiedyś od Was z Lublina w Rzeszowie na małym zlocie nissana. Podziwiałem gościa, że chciało mu się tyle jechać, ale może kiedyś my z Rzeszowa odwiedzimy Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To tylko 160 km. Trzeba by tylko wziąc kierowcę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Glady Grupa Lubelska NKP jest dość prężna i aktywna http://forum.nissanklub.pl/index.php?showtopic=14865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) W tamtym roku był kiedyś od Was z Lublina w Rzeszowie na małym zlocie nissana. Podziwiałem gościa, że chciało mu się tyle jechać, ale może kiedyś my z Rzeszowa odwiedzimy Was Ja byłem wczoraj w Rzeszowie co do Wolińskiego to i ja się dołączę znają się na rzeczy i masakrycznie mało za to kasują jak będziesz miał problem z dojechanie w co watpie daj znac wszystko ci wytlumacze co i jak bo mieszkam nieopodal Edytowane 2 Września 2009 przez waichwaich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 No to wiadomo już gdzie się teraz zatrzymać po odstawieniu auta. Tylko żeby t wizyta nie skończyłą się szukaniem kierowcy Jak sie nie mylę to od Wolińskich do Ciebie będzie jakieś 10km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 nawet z 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Znam te tereny. Mam kolegę w Kierzkówce, który też zresztą ma Primerę (P11, 1.6 kolor niebieski). Ma dwóch braci, ale obawiam się że żaden z nich nie bedzie nadawał sie na kierowcę w razie czego. Prędzej si dołączą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Primera w Kierzkówce hmm dziwne nie znam nikogo z Kierzkówki kto by miał primerę jeszcze niebieską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glady Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Na pewno znasz. To dość charakterystyczne rodzeństwo. Trzech braci jedna siostra. Mają kopalnie piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Panowie schodzimy z tematu Piszcie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi