tazbir Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 alib1984 a mnie zastanawia czy wg Twojej koncepcji jeśli rurka pójdzie nad filtrem (wtrysk) to czy bedzie sie dało zamknąć maske tam jest dość ciasno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 alib1984 a mnie zastanawia czy wg Twojej koncepcji jeśli rurka pójdzie nad filtrem (wtrysk) to czy bedzie sie dało zamknąć maske tam jest dość ciasno... Nie widziałem tego na żywo, trzeba sprawdzić na aucie. Weź rurę fi 50, żeby był zapas, długa jak puszka, połóż ją na niej i spróbuj delikatnie zamknąć maskę, to będzie Twoja chwila prawdy;o)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ~jeRRy Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 fakt z miejscem pod maska jest cienko ;/ najlepszym rozwiązaniem było by pozbycie się tej puszki całej z filtrem i zrobienie jakiegoś dolociku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ja mam rozrysowane i wykonane już obie rozpórki. Mogę udostępnić dokumentację. Całość mam wykonaną z nierdzewki. Taniej można je wykonać ze swykłej stali. Flansze mam wykonane z blachy o krubości #3 wydaje mi się że to wystarczające. Rura ma średnicę fi28. Flansze wycinam sam więc wykonanie większej ilośc nie stanowi problemu. Na flanszach jest oznaczenie kierunku mocowania. Wieczorem umieszczę zdjęcia. Ewentualne sugestie mile widziane. Nie widzę problemu w wykonaniu wiekszej ilości kompletnych rozpórek. Moje nie mają "rzymskiej śruby" (są nieruchome) ale wykonanie takich śrub też nie stanowi problemu. Cena gotowej rozpórki ze stali nierdzewnej to jakieś 100zł. Ze zwykłej stali bez malowania - ok 50zł jeśli ma być malowana to trzeba doliczyc ze 20zl za proszkowe. Wiadomo, większa ilość, koszta spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Tomyddc ja pisze się na same flansze, na przód i na tył, resztę sobie dospawam i pomaluje. Teraz niechaj ludzie jeszcze się dopiszą i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 To moje pytanie jeszcze czy flansze okrągłe czy takie niepełne koła jak były rysunki tutaj? I mowie nie grubsze jak 3mm bo grubiej moja maszyna nie wytnie i trzebaby tokarza męczyć a to już wieksze koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazbir Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 a na same flansze można sie zapisać? jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaweł Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Jeśli o mnie chodzi to niepełne koła z blachy 3mm będą mi odpowiadać, proszę o podanie kosztów flansz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Tomyddc mi też sie wydaje że lepiej takie niepełne, wiesz to też zależy jakie Tobie łatwiej zrobić, z pełnych można szybko za pomocą kątówki zrobić niepełne a 3mm grubość będzie ok <ok> Edytowane 7 Września 2009 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 3 mm wystarczy, ja też mam z takiej, poknociło mi się coś jak pisałem o czwórce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Tylko pamiętajcie przy wyborze materiału o właściwościach nierdzewki: - wygląd - klasa - jest krucha - zaciera się jeśli dwa współpracujące elementy są z niej wykonane - w tym przypadku nie ma to znaczenia, jedynie jeśli ktoś wykonał by śrubę... Osobiście polecił bym zwyłe st ładnie proszkiem zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 dla mnie nie ma różnicy czy pełne czy niepełne, szlifierka kątowa to dajcie spokój. Ja mam pełne koła narysowane, podeślijcie jakiś rysunek tych niepełnych i wycinam. Koszt z ST to jakieś 30zł za 2szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Tomyddc na poprzedniej stronie alib1984 umieścił rysunek takich niepełnych flasz, tylko wymiary są do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Tomyddc na poprzedniej stronie alib1984 umieścił rysunek takich niepełnych flasz, tylko wymiary są do poprawy. Środek jest dobry, tylko trzeba sprawdzić otwory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 ok ogarnę to może dzisiaj do 14 i zrobie program na maszynę i zobaczymy coz tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Flansza próbna wycięta i pasuje. Mogę zbierać zamówienia. Niżej zamieszczam zdjęcie i rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 (edytowane) Ps. Tomyddc a zrobienie na tył flanszy podejmiesz wyzwanie ?? Lista: 1. Jastrząb Edytowane 10 Września 2009 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaweł Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ja też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Lista: 1. Jastrząb 2. Gaweł Panowie kopiuj, wklej i dopisujemy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Flansza próbna wycięta i pasuje. Mogę zbierać zamówienia. Niżej zamieszczam zdjęcie i rysunek. Widzę, że wibratorek masz, bo krawędzie ładnie ztępione, choć może "szajba" się napracowała... Promienie w otworach do mocowania uszu są zbędne. W mojej konstrukcji otwory te były wykonane pod wypusty z uszów palonych na laserze bez zaokrągleń, pasownie wchodziły, trzymały uchwyty w odpowiednich miejscach, spoina była od góry flanszy, po zewnętrznej stronie uszu. Niżej znajdziesz uszy, które w GTI wyrabiają tuż nad wtryskami, dzięki czemu rozpórka spełnia swoją role w 100 %, działając na w.w., minimalnym momentem gnącym. Powodzenia w dalszych opracowaniach... Ps. Jak Ty te foty dodajesz, że nie można ich normalnie zobaczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Ps2. Jeśli zastosujesz rurę cieńszą niż fi 30, to otwór fi 12 w mocowaniach śmiało możesz opuścić jeszcze niżej, najlepiej połowa średnicy rury plus milimetr zapasu mierząc od górnej powierzchni flanszy... Będzie sztywno na max;o))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciapek Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Lista: 1. Jastrząb 2. Gaweł 3. Ciapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Te "zatrzaski" u mnie są takie dlatego że nie mogę uderzyć stemplem mniejszym niz 1,5xgr blachy. Czyli w #3 minimum jest 4,5. Tak przewiduje producent wykrawarki a nie chcę ryzykować złamania stempla bo to spory koszt. Z kolei zaokrąglenia dlatego że mam stempel fi 4,5 a jedyny dzialający w #3 blasze prostokąt jaki posiadam to 45x5. Te uchwyty też zrobię tylko czy wystarczą z #3 ? W razie luzu moj spawacz nadleje spokojnie te otworki. Proponuję może wstrzymać się z tymi zamówieniami aż dojdziemy do konca projektu. Pozycjonowanie tych uszu mogę zrobić też rysikiem i wtedy tam nie będę wycinał tych 4 fasolek tylko narysuje 2 linie. Tylko wiadomo, że będzie to troszkę słabsze. Fotki są z fotosika 500pix. dlatego większe nie mogą być. Ewentualnie mogę udostępnić. Co do tylnej rozpórki, tam jest z tego co pamiętam trochę inny układ śrub. Ja mam pełne koła zrobione, jeśl miałyby być niepełne to może ktoś ma gdzieś fotkę albo jakiś szkic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Tomyddc tył nie jest na pokaz więc też jest to obojętne czy pełne czy okrągłe, choć w tym przypadku obstawiał bym za pełnymi, bynajmniej ze względu na CarAudio będę musiał zrobić taką rozpórkę jaka jest na tył do 200sx S14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 No dobra, to tył robie taki jaki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi