Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Budowa rozpórki do Sunnego?

tazbir
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby sztywna była furka musi w furce być rozpórka! Panowie ja też bym się pisał na takie flansze na tył i na przód, a rurę to jakąś się załatwi i dospawa na sztywno, bo trzeba by sobie to ładnie dopasować. Pozdro

panowie renault megane pierwszej generacji ma cos w stylu rozpórki przedniego zawieszenia. Jest to rura ciągniona z mocowaniami na śruby. może by dopasować tylne flansze do długości tej rury. Wystarczało by wtedy wywiercić otwory ,dać wytrzymałościowe śruby i rozpórka na tył była by gotowa. Jeśli kogoś interesuję ten temat mogę zmierzyć ta rurę. U mnie w 100 nx mocowania tylnych maskownic głośników po odgięciu idealnie pasują pod w/w rurkę. U siebie wzmocniłem całość ,obspawałem i daje radę jako rozpórka (plusem jest to że jeśli potrzeba miejsca można w każdej chili zdemontować nie odkręcając mocowań amorków a jedynie dwie śruby). Za taka rurkę dałem 15PLN na szrocie.

Obliczenia wytrzymałościowe... Fajna sprawa ale pprzydałby się model Nissana :P Wtedy mógłbym wam zobić analizę dokłądną. Co do rozpórek to raczej już wszystko mamy. Można realizować zamówienia.

Lista

1. Jastrząb: przód + tył

2. ciapek: przód + tył

3. Gaweł: przód

4. podj: tył

5. MICHOO: przód + tył

ps. jak ktoś chętny to listę: kopiuj, wklej i się dopisz, proste prawda:P

Edytowane przez ciapek

Proszę mi tu z rudami nie wyskakiwać... Flansze w trakcie wycinania (pisanie programu na maszyne, znalezienie czasu między firmowymi zamowieniami.) Na początku przyszłego tygodnia będą wycięte i zaczę rozsyłać.

No no fajnie wygląda, oczywiście każdy zrobi wg własnych zapotrzebowań. Ja jeżdżę bez tylnej półki i muszę troszkę inaczej rurę zamocować ze względu na CA.

A moje pytanko brzmi : Kiedy można spodziewać się gotowego wyrobu czyli tak bardzo oczekiwanych flansz ?? :devil:

Edytowane przez Jastrząb

hm..........powinny podpasować, a za flansze na tył to 30zł (za parę).

Chyba że coś się zmieni ale to wszystko będzie opisane/napisane ;)

Edytowane przez Jastrząb