Gość klakier2606 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 witam kupilem tydzien temu nissana x-trail 2.2dci 160tys przebiegu dotad byl lany olej shell 5w30 i zamiezam taki sam wlac(jak inny to prosze napisac czy moze juz pol syntetyk).moje pytanie jest nastepujace moze byc glupie ale gdzie jest filtr oleju??????? bo moze ja jestem slepy albo go niema ni co niemoge go znalesc.niemialem wczesniej doczynienia z dislem.wic moze wygladac inaczej niz w benzynie a do serwisu sie niewybieram bo kasiorke duza kroja.mam webasto czy tam tez jakis olej sie zmienia??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Co do webasto to niewiem. Natomiast umiejscowienie filtra oleju w jednym i w drugim przypadku jest takie samo a znajduje się on (patrząc od przodu samochodu) w lewym tylnym rogu silnika Może być filtr puszkowy lub wkład filtrujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vazaha Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 witam kupilem tydzien temu nissana x-trail 2.2dci 160tys przebiegu dotad byl lany olej shell 5w30 i zamiezam taki sam wlac(jak inny to prosze napisac czy moze juz pol syntetyk).moje pytanie jest nastepujace moze byc glupie ale gdzie jest filtr oleju??????? bo moze ja jestem slepy albo go niema ni co niemoge go znalesc.niemialem wczesniej doczynienia z dislem.wic moze wygladac inaczej niz w benzynie a do serwisu sie niewybieram bo kasiorke duza kroja.mam webasto czy tam tez jakis olej sie zmienia??????? Lej taki sam olej - powiniwen chyb abyc syntetyk, zadnego POL bo ci silnik poleci - upewnij sie jednak jaki byl olej poprzednio - bo 5W30 moze byc syntetykiem, polsyntetykiem tez! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lguru Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam W T31 aby dostać się do filtra trzeba zdjąć plastikową osłonę pod silnikiem od góry nie ma możliwości. Przy zdejmowaniu tej osłony jest problem z dużą ilością plastikowych bolców które lubią pękać. Filtr jest w przedniej części bliżej zderzaka. W plastikowej puszce jest wkład filtra. Może w T30 jest podobnie. Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.